Salata de rosii

salata de rosii

Simplu si bun: salata de rosii, asta avem azi! O reteta foarte simpla, dar secretul ei sta in ingredientele alese cu grija si mai ales in rosiile pe care le folosim. Stiu ca o salata de rosii va poate parea banala, dar suntem in plina vara, rosiile sunt in plin sezon si va promit ca aceasta salata le face cinste si va fi una dintre cele mai reusite salate! De ce? Pentru ca marinam rosiile cu un amestec delicios, dulce-acrisor!

salata de rosii

Reteta de salata de rosii incepe cu…tananananana….sunteti pregatiti? ROSII! Rosiile frumoase pe care le vedeti in bolul de mai jos: unele de gradina, primite de la tara de la prietena mea Corina, altele de gradina primite de la Buni de la Aschileu, rosii cherry de gradina, mult mai mari decat cele cu care suntem obisnuiti in magazine dar absolut delicioase si, de cumparat de data asta, rosii cherry galbene si rosii cherry prunisoare, incredibil de dulci. Dar nu mai dulci decat rosiile de gradina, asa uratele cum sunt ele si rozalii mai degraba decat rosii 🙂

salata de rosii

Ingrediente pentru 4 persoane:
– 1 kg rosii asortate
– 100ml ulei de masline
– 2 linguri otet balsamic
– o lingura zahar brun
– ½ lingurita sare
– piper dupa gust
– ½ ceapa rosie, tocata marunt
– 2-3 catei de usturoi trecuti prin presa
– cateva crengute cimbru proaspat, tocat marunt
– cateva crengute busuioc proaspat, tocat marunt 

salata de rosii

Spalam bine rosiile si le taiem in bucati de dimensiuni potrivite. Amestecam toate ingredientele pentru dressing si turnam totul peste rosii. Amestecam bine bine si le lasam 10 minute la rece pentru a se imprieteni toate aromele.

salata de rosii

Va promit ca este o salata de rosii minunata, pe care o puteti manca pur si simplu cu paine proaspata, puteti sa o folositi ca toping pentru bruschetta, e perfecta alaturi de o paine cu unsoare sau o mamaliga cu branza, alaturi de orice platou de branzeturi, alaturi de telemea sau cas de oaie…ati prins voi ideea! Sa va fie de cel mai bine! Aaaaa, si daca va ramane salata sa nu care cumva sa o aruncati! O puneti in frigider, in caserola inchisa ermetic sau acoperita cu folie si culmea, a doua zi, in loc sa avem o salata de rosii lesinata, avem o salata de rosii marinate, extraordinar de aromate! Aveti incredere in Teo a voastra!

salata de rosii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.