Salata rece de paste este o mancare pe care o pregatesc frecvent, sub diverse forme si combinatii si e mereu la indemana pentru ca se pregateste rapid, pentru ca e o masa completa si foarte satioasa, pentru ca e super-racoroasa vara, de la frigider, pentru ca…uite asa, pentru ca imi place mie foate mult si sper sa va placa si voua! Chiar daca nu arata neaparat spectaculos (cam nicio salata nu arata spectaculos dupa ce ii punem dressing-ul) va garantez ca e o combinatie inedita de ingrediente, care va fi pe gustul vostru si mai ales pe gustul celor mici. Daca sunteti fani Pizza Hawaii, adica faimoasa combinatie de ananas-sunca, nu are cum sa nu va placa si salata asta, in care, pe langa paste, sunca si ananas, am adaugat si morcovi dati pe razatoare pentru ca sunt crocanti si aromati, cubulete de cascaval si un dressing cremos, care a trasformat salata rece de paste intr-o combinatie excelenta de arome si texturi.
Toate ingredientele din salata de azi sunt la indemana voastra si la indemana oricui, le gasim in orice magazin Lidl si modul de preparare este foarte simplu: fierbem pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, pregatim rapid restul ingredientelor si apoi turnam peste toate dressingul de iaurt. Foarte simplu, rapid, de vara si mai ales foarte accesibil gospodinelor, fie ele incepatoare sau experimentate. Pentru ca indiferent cata experienta au in bucatarie, toate gospodinele ajung la un moment dat sa se intrebe “eu maine…ce mai gatesc?” asa ca sper sa va gasiti inspiratia aici pe blog si sa vedeti cum, cu ingrediente simple putem face lucruri extraordinare 🙂
Salata de paste este aproape intotdeauna o salata rece, sau “pasta fredda”, pentru care fierbem pastele, le spalam sub jet de apa rece, apoi le lasam sa se raceasca de tot inainte de a le folosi la salata, spre deosebire de pastele cu sos, pe care nu le clatim niciodata si, dimpotriva, chiar putem folosi din apa in care au fiert pentru sosul. Asta e marea diferenta 🙂 Puteti amesteca pastele cu vinegreta simpla, cu sosuri pe baza de maioneza sau iaurt si, bineinteles, puteti adauga ce ingrediente vreti voi: legume taiate cubulete, sunca sau carne rece ramasa de la friptura de aseara, mazare, porumb, ardei gras morcovi, apio…posibilitatile sunt nenumarate si depinde de voi si de imaginatia voastra sa gasiti varianta perfecta pentru voi si familia voastra!
Ingrediente pentru 6 portii:
Timp de preparare 20 minute, dificultate redusa
– 300g tagliatelle Combino
– 300g sunca Praga Pikok
– 200g cascaval Bluedino
– o conserva de ananas Freshona
– o ceapa rosie
– 2 morcovi
Ingrediente pentru dressing:
– 300g iaurt in stil grecesc Pilos
– sucul de la conserva de ananas
– 2 linguri maioneza
– o lingura zahar brun Belbake
– o lingura otet de mere
– sare Castello dupa gust
– piper Kania dupa gust
Punem o oala mare cu 3 litri de apa la fiert. Cand apa fierbe, adaugam putina sare si pastele, pe care le fierbem dupa timpul indicat pe ambalaj, apoi le strecuram intr-o sita, le clatim cu apa rece si le lasam sa se raceasca. Pana se racesc pastele, pregatim restul ingredientelor: curatam morcovii si ii dam pe razatoare, scurgem ananasul din conserva (pastram sucul) si il taiam cubulete, taiem sunca Praga si cascavalul in cubulete de aceeasi dimensiune, taiem ceapa rosie marunt. Pentru dressing, amestecam toate ingredientele pana avem un dressing cremos, apoi potrivim la gust de sare si piper. Turnam dressingul peste salata si amestecam bine.
De obicei incerc sa pregatesc salata de paste cu cel putin o ora inainte de servire, pentru ca apoi sa o pot lasa la frigider. Daca sta cel putin o ora la frigider, aromele se intreptarund, sosul este mai rece si salata in general mi se pare mai buna si mai racoritoare 🙂 Sigur, asta e doar parerea mea si voi puteti sa incercati varianta asta sau…sa va bucurati de salata imediat ce amestecati toate ingredientele! Inainte de a va spune deja clasicul “SA VA FIE DE CEL MAI BINE!” vreau sa va spun ca la Lidl este in plina desfasurare saptamana produselor BIO, produse cu ingredient alese cu mare grija si din productii ecologice. Va sugerez sa le incercati, sunt chiar deosebite 🙂 Acum…sa va fie de cel mai bine!