Reteta scurte de vineri 🙂 Asa se numeste noua rubrica pe care o veti gasi in fiecare vineri pe blog 🙂 O reteta foarte scurta, foarte simplu de realizat si mai ales o reteta foarte utila fiecarei gospodine! Azi vreau sa va propun o garnitura perfecta pentru orice friptura sau salata: CARTOFI COPTI CU UNT. La fel de bine insa, pot fi serviti ca si fel principal. Simplu, bun, rapid, util, asta inseamna reteta scurta de vineri!
Ingrediente pentru 4 persoane:
– 50g unt
– 50ml ulei de masline
– 5 cartofi mari (7-8 cartofi medii)
– o ceapa alba medie
– o lingurita cimbru uscat
– sare, piper, boia afumata
Incingem cuptorul la 180°C, ungem cu putin unt o forma de copt rotunde (cca 15cm diametru). Topim intr-o carticioara untul si uleiul de masline si calim in ele ceapa taiata marunt sau pestisori pana devine translucida. Tragem de pe foc, condimentam cu sare, piper, boia, cimbru Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii subtiri. Turnam amestecul de ceapa peste feliile de cartofi si amestecam bine. Aranjam cartofii in forma si coacem 45 min. Dupa 45 min, scoatem vasul din cuptor, il acoperim cu folie de aluminiu pentru ca nu dorim sa ardem cartofii si dam din nou la cuptor 20-25 min sau pana cartofii sunt facuti.
Simplu, bun de tot! Astept sa imi spuneti in comentarii daca v-a placut ideea de “Reteta scurta de vineri”, pentru ca am multe, multe, muuuulte astfel de idei pentru voi! Sa va fie de cel mai bine! Va pupa Teo!
Ideea ta e minunata!!!De cate ori nu ni se intampla sa vrem sa pregatim ceva rapid si gustos!!!!Eu,cum ador cartofii 🙂 ,sigur voi incerca reteta ta!!!Multumim, Teo!!!!
Daaa….e perfecta idea pentru o “gospodina” ca si mine mai mereu in pana de idei si cu un prichindel agatat
Voi face maine aceasta reteta. Cred ca este minunata. Cartofii cu unt sunt fooooarte buni!! Iti multumesc pentru ca esti sursa mea de inspiratie!! Voi reveni maine ce un comentariu, ca sa va spun cum au apreciat meniul, mancaciosii mei!!
Excelenta idee! Ne ajuta foarte mult pentru gatitul de weekend. Abia asteptam urmatoarea reteta. Multumim!
Cu drag! 🙂
perfect,felicitari pentru idee si astept cu nerabdare ziua de vineri dar daca este posibil nu e rau ca reteta sa o publici in ziua de joi pentru ca sa o avem gata in dimineata(ziua)urmatoare pentru ca deh,mergem la munca si sa avem ce papa la sosire ca eu unul nu am chef dupa orele 16-17 sa -mi fac de mancare.Cu drag si respect pentru ce faci.
heheheeee! tot cartofi copti cu unt am mancat si noi aseara (vineri)! dar asta pentru ca eram (si sunt inca) moarta de oboseala, asa ca am pus cartofii intregi la copt si i-am mancat direct din coaha, cu lingurita…si cu unt, desigur!
Delicios! Foarte utila noua rubrica. Ce fel de sos este in bolul rosu? Arata foarte bine! 🙂
Buna, Anca! In bol este Sosul Ranch facut in casa, gasesti reteta AICI: https://teoskitchen.ro/2014/07/sos-ranch-pentru-carne-si-legume.html 🙂
Sper sa devina o permanenta Reteta de vineri! Multumesc pentru toate retetele de pe blog!
I-am facut si au iesit foarte buni! Am avut o paprika afumata putin picanta cu o salata de varza noua alaturi….mmmmm o nebunie!