Acu o saptamana, exact pe vremea asta, ne intorceam de la Bucuresti de la un eveniment atat de frumos care a fost Sandwich Battle Cris-Tim! Ce a insemnat pentru mine concursul organizat de Cris-Tim? In primul rand o posibilitate, pentru noi toti, bloggeri si coechiperi, sa fim creativi. Este extraordinar sa vezi cum, folosind aceleasi salamuri crud-uscate de la Cris-Tim, am reusit sa facem 5 sandwichuri atat de diferite, atat ca mod de abordare, preprare, prezentare cat si din punct de vedere al gustului si asocierii de arome! Felicitari tuturor, Cristina Toth, Oana Igretiu, Laura Laurentiu, Florin Itu si mai ales Cris-Tim pentru ideea minunata de a ne aduce pe toti impreuna la acest eveniment.
Ce a mai insemnat Sandwich Battle? Momentul in care, desi cu un sort la gat si intr-o competitie, ne-am bucurat unul de celalalt, am lucrat impreuna in aceeasi bucatarie, ne-am “imprumutat” ingrediente si ne-am dat unul altuia laude sincere. Nu e usor sa strecori 10 omuleti, 5 echipe intr-o bucatarie, oricat de utilata si de minunata este ea (si credeti-ma pe cuvant, bucataria de la Iconic Food&Design este o bucatarie superba) si sa nu te astepti sa se calce pe picioare. Ei bine, atmosfera din bucatarie a fost foarte faina, joviala, colegiala si echipa Cris-Tim ne-a fost mereu alaturi pentru orice am fi avut nevoie. Nu am simtit niciun fel de presiune a unui concurs, desi “ne-am batut in sandwichuri”, ci am simtit bucurie si un mediu perfect in care sa ne dam frau liber imaginatiei.
Acum sa va povestesc despre Corina Apostu, coechipiera mea, o manuta de om, asa cum vedeti in poza, e mai mare linguroiul de amestecat decat ea, dar un omulet plin de talent, creativitate si pasiune. Nu o sperie nimic, nici macar cele 2-3 kilograme de ceapa, care au adus lacrimi in ochii tuturor din bucatarie 🙂 Am simtit, inca de cand am primit pe mail inscrierea Corinei in concurs – reteta de Paella Sandwich, ca l-a gatit cu foarte multa pasiune si dedicare, iar in momentul in care am cunoscut-o personal, am stiut ca am simtit foarte bine! Corina s-a gandit nu doar la reteta de sandwich, dar si cum sa creem o mini-fiesta in 30cm patrati – a adus recuzita si s-a gandit si la bautura care ar merge perfect cu sandwichul Paella – o sangria plina de fructe. A fost o coechipera minunata, alaturi de care am castigat un foarte onorabil loc 3, de care suntem foarte mandre!
La capitolul ingrediente, din produsele Cris-Tim am folosit salamul chorizo, descoperit curand de mine si de atunci nelipsit din retetele mele cu iz iberic 🙂 Am gatit amandoua cot la cot si a iesit un sandwich foarte apreciat de toata lumea 🙂
Sa va povestesc si despre marele castigator, Sandwichul cu Salam Chorizo de la Cris-Tim tras la tigaie, branza de capra, castraveti murati, oua de prepelita si sos Sriracha pregatit de echipa Florin Itu + Melinda Teohari.
Pe locul al doilea s-a clasat Oana Igretiu, de la Savori Urbane care a pregatit alaturi de coechipierul ei, Cezar, un sandwich Stromboli, cu multe straturi de salam, sunca si branza.
Am apreciat foarte mult painicile pregatite de Laura Laurentiu pentru Sandwichul pe care l-a gatit alaturi de – Sanwich cu salam, cascaval si salata din morcovi, ceapa si salata de muraturi asortate.
Si, ca sa fiu foarte sincera, am „furat” de fiecare data cand fetele nu au fost atente cate un varf de lingurita de dulceata de rosii, pe care a folosit-o echipa Cristina Toth + Isabela Dobrin si care au facut un sandwich cu gust de Roma, care mie mi-a placut foarte mult: salam, dulceata de rosii, muuuulta mozzarella si busuioc!
A fost un eveniment foarte reusit, multumim Cris-Tim ca ne-ati adus pe toti impreuna si am inventat cu totii modalitati inedite de a folosi salamurile crud-uscate Cris-Tim si am cunoscut mai indeaproape intreaga gama de produse. Multumim Iconic Food Wine & Design by Camelia Sucu pentru gazduire si ingaduinta din partea staff-ului, care ne-au ajutat cu orice am avut nevoie, de la aprinderea unei plite mai complexe si pana la un zambet cand ne-a cuprins panica de a nu termina la timp 🙂