Mini cupe de pizza cu pui

mini cupe de pizza cu pui

A inceput scoala! E momentul acela special din fiecare an cand punem la punct penarul, ghiozdanul, uniforma, invelim caietele in coperti noi si scriem numele puilor nostri cat de frumos putem, pe fiecare lucrusor in parte. Am trecut prin weekendul acela inainte de #BackToSchool 12 ani la rand in copilarie si o vedeam pe mama cum se framanta cu pregatirile pentru mine si fratele meu, cand singura mea preocupare era sa am haine dragute in prima zi si sa imi revad colegii pentru a le povesti tot ce am facut in vacanta. Insa acum, cand anii au trecut si am ajuns sa fiu eu mama care se framanta, inteleg ca de fapt, #BackToSchool este un inceput pentru noi, mamicile, la fel ca si pentru cei mici.

Poate ca ei se preocupa de hainute si cat de la moda e ghiozdanul de anul aceasta, dar printre preocuparile noastre, cu siguranta este si intrebarea “Ce ii pun maine in pachetel?” In clasa 0, Luca a ramas de multe ori la semi-internat si problema pachetelului depasea deci o simpla gustare in pauza mare, pentru ca trebuia sa acopar si pranzul. Din experienta mea, dar si din cea a mamicilor care au copii in clase mai mari, am invatat ca pachetelul de la scoala trebuie sa fie tentant pentru scolari, sa astepte cu drag sa il deschida, ca sa vada “ce a mai pregatit mama azi?” Altfel, daca pachetelul este in fiecare zi acelasi sandwich, cei mici nu doar ca se plictisesc, dar sunt mult mai tentati sa manance la pranz produsele de patiserie de la chioscul scolii sau de la automatul cu diverse.

Asa ca, impreuna cu dragii mei prieteni de la Transavia, ne-am gandit la voi, mamicile care au in fiecare zi provocarea de a le impacheta copiilor pranzul pentru scoala, mamicile care nu au timp, deci si-ar dori foarte mult, sa caute idei noi. Nu-i nimic! Va aducem noi retete delicioase, apetisante pentru cei mici, usor de pregatit si potrivite pentru toti membrii familiei, de la pachetelul pentru pauza mare si pana la pranzul la caserola pentru birou 🙂

mini cupe de pizza cu pui

Azi, pregatim impreuna mini cupe de pizza cu pui, care se fac foarte usor, mama le poate pregati cu o seara inainte, sunt la fel de bune si calde, iar dintr-o portie ies suficiente mini pizza pentru cina si pachetelul de a doua zi de la scoala. Vom folosi piept de pui Julienne, din gama Fragedo Marines, este un piept e pui gata portionat in fasii bite-size si gata marinat, asa ca nu trebuie decat sa il scoateti din caserola si sa il gatiti, economisind si mai mult timp. Blatul pentru pizza se pregateste foarte usor, folosind robotul de bucatarie si puteti face cantitate dubla, din care sa puneti jumatate la congelator, unde se pastreaza foarte bine pana la 2-3 saptamani. Eu am facut exact asa si voi folosi cealalta jumatate de aluat pentru reteta urmatoare pe care am pregatit-o pentru voi, deci ramaneti aproape, da? 🙂

mini cupe de pizza cu pui

Ingrediente pentru 12 mini cupe de pizza cu pui
Ingrediente pentru blat:

– 350g faina 000
– un pliculet drojdie uscata
– 250ml apa calduta
– o lingurita sare
– 2 lingurite zahar
– 2 linguri ulei de masline

mini cupe de pizza cu pui

Intr-un bol amestecam drojdia, apa calduta si zaharul si le lasam 10-15 minute pana amestecul incepe sa faca bulbuci, asta inseamna ca s-a activat drojdia. In vasul robotului de bucatarie punem faina, sarea si uleiul de masline si le amestecam cateva secunde, folosind functia pulse, asa sunt omogenizate. Turnam amestecul de apa si drojdie si amestecam pana avem un aluat omogen si uniform, elastic, care se desprinde foarte usor de pe peretii vasului. Mutam aluatul intr-un bol curat, uns cu putin ulei de masline, il acoperim cu un prosop de bucatarie curat si il lasam la dospit 2 ore sau pana isi dulbeaza volumul.

mini cupe de pizza cu pui

Ingrediente pentru umplutura:
– 300g piept de pui julienne Transavia Fragedo Marines
– 100g cascaval dat pe razatoare
– 100g sos pentru pizza

mini cupe de pizza cu pui

Incingem cuptorul la 180°C si ungem cu ulei/unt 12 forme pentru muffins. Intr-o tigaie grill, unsa cu putin ulei de masline, prajim fasiile de piept de pui pana sunt frumos rumenite. Scoatem din bol aluatul de pizza, il mai framatam putin pe planseta tapetata cu faina, pentru a scoate excesul de aer, apoi il impartim in 2 parti egale si, din fiecare parte intindem o foaie de aproximativ 30×30 cm, pe care o taiem in 6 parti egale. Tapetam fiecare forma de muffins cu aluat, astfel incat sa formam un cosulet si putem folosi o foarfeca de bucatarie pentru a taia excesul de aluat si a da forma rotunde marginilor. Punem apoi o lingurita de cascaval ras in fiecare cosulet, apoi o lingurita de sos pentru pizza si deasupra inca o lingurita buna de cascaval. Punem in fiecare cosulet 2-3 bucatele de piept de pui, apoi dam tava la cuptor 15-20 min sau pana aluatul e copt, usor rumenit pe margini, iar umplutura e bine legata.

mini cupe de pizza cu pui

Asa arata la final reteta de mini cupe de pizza, pregatite in lunch-box-u pentru scoala 🙂 Spuneti-mi in comentarii ce le puneti voi celor mici de mancare la scoala si mai ales, daca incercati reteta de azi, astept sa imi spuneti daca le-a placut! Urmeaza si alte retete delicioase pentru #BackToSchool cu Transavia, asa ca, mamici, ramaneti pe receptie! 🙂

mini cupe de pizza cu pui

mini-cupe-de-pizza-cu-pui-5

7 Comments

  1. Andreea

    unde locuim noi in 4 din 5 zile copiii au scoala de la 8:30 la 15. in prima pauza, e obligatoriu fructul, insa in a doua pauza trebuie sa manance sandwich-ul. Pentru ca nu sunt specialisti in ale gatitului, pachetul lor inseamna paine cu cascaval SAU cu sunca SAU cu legume . niciodata tot deodata. pachetul meu a fost odata in revista scolii, pentru ca era… altfel, dar in limitele impuse – nimic dulce, niciun chips, etc. Abia astept sa aud idei, pentru ca in afara de burgeri de pui, snitele de pui, gratar si sandwichuri taiate in forme, alte idei nu prea am mai avut… Spor in toate!

  2. Buna Teo!
    Felicitari pentru munca depusa aici pe blog si pt delicioasele retete si idei sanatoase de super meniuri!;-)
    Poti sa ne spui ce marca de robot foloseti? As dori sa achizitionez si eu unul, insa nu ma pot hotara!:-)

    Multumesc anticipat!
    Cu mult drag, o mare admiratoare a tot ce are Clujul! 🙂

  3. Draga Teo, o intrebare stupida poate :), aluatul care il bagi la congelator, este bagat inainte sau dupa dospire ? Multumesc mult ( si pentru retele bune bune de tot)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.