Briose sarate cu mazare si curcan

Hai sa pregatim impreuna Briose sarate cu mazare si curcan! Aceste briose se pregatesc foarte usor, cu ingrediente la indemana si cu ajutorul conservelor delicioase de la Bucegi! Nu imi lipsesc din camara legumele dar nici carnea conservata de la Bucegi, pentru retete rapide si mese delicioase!

Briose sarate cu mazare si bacon

Pentru reteta de Briose sarate am ales mazarea de la Bucegi si carnea de curcan in suc propriu, dar puteti jongla cu aromele (si culorile) si puteti adauga in compozitie porumb, fasole rosie, sunca presata. O data ce aveti reteta de baza pentru Briose sarate, e usor sa o adaptati!

Briose sarate cu mazare si bacon

Din cantitatile din reteta ies 6 briose XXL sau 12 briose de marime medie. Eu le pregatesc de obicei duminica si astfel le am cateva zile pentru scoala, gustare sau chiar la pranz alaturi de o salata. Se pastreaza foarte bine cateva zile la frigider sau le puteti congela pana la 4 saptamani. Le decongelati in frigider sau pe blatul din bucatarie si le incalziti 1 minut la microunde. Vor fi perfecte!

Briose sarate cu mazare si bacon

Te invit sa descoperi conservele de carne de la Bucegi AICI dar si legumele conservate AICI.

Briose sarate cu mazare si bacon

Briose sarate cu mazare si bacon

Briose sarate cu mazare si curcan – ingrediente pentri 12 bucati

  • 2 oua mari
  • 250ml lapte
  • 50ml ulei
  • sare, piper, oregano, busuioc, cimbru dupa gust
  • 250g faina
  • ½ pliculet praf de copt
  • 100g parmezan/Grana Padano razuit
  • 300g carne de curcan in suc propriu Bucegi
  • 150g mazare Bucegi

Briose sarate cu mazare si bacon

Mod de preparare Briose sarate cu mazare si curcan

  1. Incingem cuptorul la 180°C si tapetam tava de briose cu chese de hartie.
  2. Intr-un bol incapator punem ouale, laptele, uleiul, condimentele.
  3. Amestecam, apoi adaugam faina, praful de copt, parmezanul.
  4. Adaugam carnea de curcan taiata cubulete si mazarea scursa din conserva. Omogenizam cu spatula.
  5. Umplem chesele de briose astfel incat sa fie ¾ pline. Cel mai simplu este daca folosim o lingura pentru inghetata.
  6. In functie de marimea brioselor coacem 25-35 min sau pana briosele sunt frumos rumenite si trec testul scobitorii.

Briose sarate cu mazare si bacon

Lasam briosele sa se racoreasca in tava, apoi le putem muta pe un platou pentru racire completa. Simplu, nu? V-am spus doar ca e o reteta foarte rapida si ies niste briose/muffins delicioase! Alaturi de Bucegi va dorim “Pofta buna!” si sa va fie de cel mai bine!

P.S. Incearca si reteta de BRIOSE CU MASLINE!

Briose sarate cu mazare si bacon

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.