Briosele, dulci sau sarate, sunt mereu un preparat care va scot din incurcatura! Foarte usor de preparat, retetele de briose au cam acelasi mod de pregatire: mai intai amestecam ingredientele lichide, apoi adaugam ingredientele uscate si, la final, adaosurile: ciocolata, fructe, nuci, legume, sunca etc. Azi pregatim reteta de Briose cu masline, foarte potrivite pentru pachtelul de la scoala a celor mici, dar la fel de apreciate de parinti, in caserola de la birou.
Briose cu masline – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Din cantitatile retetei ies 12 bucati e briose cu masline.
- Aluatul sta la firgider 2-3 zile. Puteti sa il folositi si pentru pancakes sau waffles, asa ca il puteti pregati si sa il aveti mereu la indemana pentru preparate proaspete.
- O data coapte, briosele se pastreaza foarte bine pana la o saptamana in frigider. Pentru un plus de gust, le incalziti cateva secunde in cuptorul cu microunde inainte de servire.
- In compozitia de baza, puteti inlocui maslinele cu sunca taiata cubulete, mazare, porumb, cubulete de branza, ardei gras, morcovi. Totul in functie de preferintele voastre si ale celor mici.
- In pachetelul de la scoala, puteti pune felii de mar alaturi de Briose cu masline, se potrivesc perfect.
- Datorita cremei de branza, briosele raman moi si pufoase chiar si dupa racire.
- Sunt perfecte si ca aperitiv la mesele festive sau in serile cu invitati la cina.
- Foarte usor de impachetat, pot veni cu tine la picninc sau in excursii.
Ingrediente pentru 12 bucati de Briose cu masline:
- 200g crema de branza Goldessa (natur sau cu verdeturi)
- 2 oua mari
- 100ml lapte Pilos
- 50ml ulei de masline Primadonna
- 250g faina Belbake
- 100g Grana Padano Lovilio (sau parmesan)
- un pliculet praf de copt Belbake
- sare si piper dupa gust
- o lingurita cimbru uscat Kania
Toate ingredientele pentru delicioasa reteta de Briose cu masline va asteapta in magazinele LIDL!
Incingem cuptorul la 180°C, pregatim tava pentru muffins cu hartiute speciale pentru copt. Intr-un bol incapator amestecam ouale, laptele, uleiul, crema de branza.
Trebuie sa avem o compozitie omogena, in care adaugam faina, parmesanul, praful de copt, condimentele. Amestecam foarte bine. Punem maslinele, amestecam. Folosind o lingura pentru inghetata, dozam aluatul in forme, astfel incat sa fie ¾ pline.
Coacem briosele 15-18 minute sau pana trec testul scobitorii. Le lasam sa se racoreasca putin in tava, apoi le scoatem pe un platou pentru a se raci de tot.
Sa va fie de cel mai bine! Daca va plac briosele sarate, incercati si retetele de Muffins sarate cu branza si ardei!