Prajitura rastunata cu fructe la Multicooker Crock-Pot Express

Daca ai deja un Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune sau te gandesti sa iti imbogatesti bucataria cu un astfel de (minunat) aparat, stii deja ca te poti baza pe el pentru supe delicioase, cereale integrale gatite perfect, leguminoase cremoase (fasole, mazare, linte, naut), sarmale delicioase si fripturi care se topesc in gura. Dar stiai ca te poti baza pe Crock-Pot si pentru deserturi delicioase? Reteta noastra de azi – Prajitura rasturnata cu fructe – este exemplu perfect de prajitura coapta in oala sub presiune a aparatului Multicooker Crock-Pot Express.

Prajitura rastunata la Multicooker Crock-Pot Express

Prajitura rastunata la Multicooker Crock-Pot Express – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Eu am ales sa folosesc ananas, dar puteti folosi orice fructe doriti: jumatati de prune, boabe de struguri, caise, nectarine sau piersici.
  • Coapte in multicooker-ul Crock-Pot, prajiturile se coc uniform si sunt extra-pufoase si dense. Caldura este distribuita uniform si astfel prajiturile nu se ard si cresc uniform la copt.
  • Pentru ca prajiturile se coc sub presiune si abur, este foarte important sa acoperim vasul in care coacem cu folie de aluminiu, astfel condensul nu ajunge la prajitura.
  • Daca doriti, puteti adauga in compozitie 2 linguri de cacao si o fiola de esenta de rom pentru o prajitura cu aroma de ciocolata.

Prajitura rastunata la Multicooker Crock-Pot Express

  • Prajitura rasturnata cu fructe se pregateste foarte rapid, cu efort minim! Faptul ca o coacem in multicooker-ul Crock-Pot ne lasa cuptorul liber pentru alte retete, ne scurteaza timpul de coacere, ne permite sa economisim energie. Ganditi-va la dimensiunea oalei de la Crock-Pot care trebuie incalzita si dimensiunea cuptorului clasic!
  • Indiferent ce tip de desert coaceti intr-un vas pe care il introduceti in oala multicooker-ului, trebuie sa introduceti intai gratarul metalic si sa turnati minim 200ml de apa pe fundul vasului. Multicooker-ul cu gatire sub presiune are nevoie de apa pentru a fuctiona optim. Deci, daca nu avem nevoie de extra lichid la supe, sosuri sau tocanite, este nevoie de apa pentru a coace prajituri. Asigurati-va, de asemnea, ca vasul in care turnati compozitia pentru prajitura este termorezistent.
  • Pentru a scoate mai usor tava din oala aparatului, folositi o folie de aliminiu pe care o treceti pe sub vasul de copt, astfel o puteti folosi ca doua manere.

Prajitura rastunata la Multicooker Crock-Pot Express

Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este la pret promotional in CROCKTOMBER, deci te poti bucura de tot ce stie ce faca…aproape singur! Un review complet al aparatului gasiti AICI.

Prajitura rastunata la Multicooker Crock-Pot Express

Ingrediente pentru 8 portii Prajitura rastunata cu fructe:

  • 300g faina
  • 100g zahar tos
  • un pliculet praf de copt
  • 4 oua
  • 2 linguri lapte (30ml)
  • 250g unt (150g + 100g)
  • 50g zahar brun
  • rondele de ananas
  • cirese confiate sau visine din compot

cirese confiate sau visine din compot

Pregatim compozitia pentru prajitura: amestecam intr-un bol faina, zaharul tos, praful de copt, cele 4 oua, laptele si 150g unt topit. Amestecam cu mixerul pana avem o compozitie omogena, fara cocolase. Pregatim un vas de copt cu diametrul de 18-20m. Pe fundul vasului punem 100g unt topit si presaram deasupra 50g zahar brun. Asezam feliile de ananas si ciresele confiate. Turnam deasupra amestecul pentru prajitura. Acoperim tava strans cu folie de aluminiu.

cirese confiate sau visine din compot

Pe fundul oalei de la multicooker Crock-Pot Express punem gratarul. Turnam 200ml apa. Asezam deasupra tava cu prajitura. Inchidem etans capacul oalei, inchidem valva pentru presiune. Alegem din meniu functia manual, presiunea HIGH si timpul de coacere 40 minute.

prajitura rastunata cu fructe

Cand timpul de coacere a expirat, lasam presiunea sa se elibereze in mod natural timp de 10 minute. Adica nu atingem aparatul (care intra automat in modul KEEP WARM). Apoi deschidem valva cu ajutorul unui cleste de bucatarie si scoatem tava in care am copt prajitura.

Folosim o spatula pentru a indeparta prajitura de peretii tavii. Punem tava cu fundul in sus pe un platou, apoi o scuturam incet pentru a elibera prajitura rasturanata cu fructe.

prajitura rastunata cu fructe

Prajitura rasturnata cu fructe la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este un desert pe care il voi avea mereu la indemana cand se anunta musafiri! E gata cu totul in mai putin de o ora, se pastreaza foarte bine la frigider, in caserola incisa etans, timp de 3-4 zile. Prajitura rasturnata cu fructe este delicioasa fierbinte, alaturi de un glob de inghetata sau un mot de frisca. Dar sincer, noua ne place foarte mult rece, de la frigider!

Sa va fie de cel mai bine si nu uitati de CROCKTOBER – cu reducerile speciale la toate aparatele Crock-Pot pe toata perioada lunii octombrie!

prajitura rastunata cu fructe

2 Comments

  1. Diana Anghel

    Salut!!
    Am o mare rugaminte. Imi poti spune de unde ai cumparat vasul acesta in care ai copt prajitura din interiorul crockpotului?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.