Paste cremoase cu sos alb – reteta cu care nu poti da gres! Si stii ce e mai frumos? E gata in mai putin de 30 de minute si poti personaliza sosul in functie de ingredientele pe care le ai la indemana in frigider si in camara! Eu am optat pentru paste farfalle, fundite cum le zice Luna, masline si capere (care nu ne lipsesc niciodata din dulap) si cubulete de bacon, toate legate de un sos alb delicios!
Paste cremoase cu sos alb – com obtii cel mai cremos sos?
Raspunsul e foarte simplu: din dulapul/camara cu ingrediente esentiale, nu imi lispeste niciodata Meggle Smantana pentru Gatit cu 20% grasime. Are o textura fina, cermoasa, un gust fin si este extrem de versatila! O folosesc pentru sosuri, supe crema, paste, preparate la cuptor. Mi se pare esentiala pe raftul de baza din bucatarie, alaturi de dinverse tipuri de paste, orez, nuci, legume uscate.
Exact ca la reteta noastra de azi, nu ai nevoie de multe ingrediente si nici de mult timp petrecut in bucatarie daca ai mereu la indemana Meggle Smântâna pentru Gătit 20%. Poti folosi orice tip de masline, eu am avut kalamon. Caperele acrisoare dau o tenta acrisoara sosului si sunt usor crocante in fiecare imbucatura. Cubuletele de bacon sunt cele ce, din nou, am mereu in frigider pentru paste, omlete, o ciorbita rapida, briose sarate, waffles. Le poti insa inlocui cu niste cubulete de piept de pui, poti recicla in reteta de Paste cremoase cu sos alb si resturile de friptura de la cina de ieri sau felii de carnaciori sau creveti. La capitolul branza, am folosit parmezan pentru ca noi avem o regula: cumparam mereu un calup mare de parmiggiano Reggiano, o portionam, vidam portiile de 80-100g si le avem mereu in frigider/congelator.
Uite asa, cu doar cateva ingrediente pe care le aveam oricum in casa si Meggle Smântâna pentru Gătit 20% am incropit un pranz (sau o cina rapida) in mai putin de 30 o jumatate de ora! Hai sa iti arat cantitatile folosite si sunt sigura ca reteta de Paste cremoase cu sos alb va deveni o preferata a familiei.
Paste cremoase cu sos alb – ingrediente pentru 4 portii
- 250g pastele scurte preferate
- O lingura ulei masline
- 200g cubulete bacon
- 3 linguri capere
- 4-5 linguri masline fara samburi
- 500ml Meggle Smântâna pentru Gătit 20%
- Sare si piper dupa gust
- 80g parmezan razuit (sau cascaval/mozzarella)
Mod de preparare paste cremoase cu sos alb
- Punem la fiert 3-4 litri de apa. Cand clocoteste, adaugam putina sare si pastele. Fierbem pastele conform timpului indicat pe ambalaj, pentru a fi al dente. Cat timp fierb pastele, ne ocupam de sos.
- Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul de masline si baconul. Sotam la foc mica pana baconul e rumenit.
- Adaugam maslinele si caperele, le sotam impreuna 1-2 minute la foc mare.
- Adugam Meggle Smântâna pentru Gătit 20% si parmezanul. Condimentam dupa gust cu sare si piper.
- Amestecam foarte bine sosul si lasam la foc mic, amestecan des, pana parmezanul este topit.
- Punem deasupra pastele fierbinti, pe care le scurgem din oala, fara a le trece pe sub jet de apa rece.
- Amestecam si servim cu patrunjel/busuioc tocat marunt si extra parmezan.
Atat de simpla este reteta de Paste cremoase cu sos alb, dar va garantez ca este un deliciu! Stiti cem ai puteti adauga? Rosii uscate, nuci usor prajite in tigaie, boabe de naut din conserva. Ingrediente simple, pe care le aveti in raftul cu ingrediente de baza! De pe raftul de baza nu trebuie sa va mai lipseasca Meggle Smântâna pentru Gătit 20%, promit ca o veti iubi si va inspira numai retete delicioase! Sa va fie cel mai bine!