Waffe cu sunca si parmezan

Salut, sunt Teodora și sunt mare-mare fana waffe sarate! Mi se par o idee excelenta pentru mese rapide si ideale pentru pachetelul copiilor de la scoala sau al adultilor la birou. Noi le luam in excursii, la picnic, la drum lung. Ce sa mai…waffele sarate sunt mereu o varianta buna! Alaturi de prietenii de la Bucegi pregatim azi Waffe cu sunca presata!

Waffe cu sunca si parmezan

Conservele de carne de la Bucegi, cum este aceasta de sunca presata, nu lipsesc din camara cu alimente de baza. Stiu ca am mereu la indemana sunca presata pentru sandwichuri, paste, omleta, mic dejun etc. Indiferent ca vorbim de carnea conservata sau de legume, le puteti utiliza in retetele de waffe, briose, chec aperitiv, diverse mancaruri cu legume.

Waffe cu sunca si parmezan

 Hai sa discutam putin despre reteta de Waffe cu sunca si parmezan!

  • Puteti foarte usor dubla cantitatile din reteta, mai ales daca o folositi pentru petrecerile celor mici, excursiile cu clasa sau intalnirile din familie.
  • Stiti ca puteti vida waffele si le congelati? Apoi au nevoie de cateva minute la cuptor sau la cuptorul cu microunde si vor fi…ca noi!
  • Pe langa faptul ca micutii iubesc waffele sunt si o activitate foarte faina de facut alaturi de ei! Ii puteti implica in fiecare pas al pregatirii retetei!

Waffe cu sunca si parmezan

Waffe cu sunca si parmesan – ingredient pentru 8-10 bucati:

  • 320g sunca presata Bucegi
  • 4 oua
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • 250g crema de branza (natur sau cu ierburi aromatice)
  • 150g faina
  • 80g parmesan razuit sau cascaval
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • o felie ardei gras rosu
  • o felie ardei gras galben
  • o felie ardei gras portocaliu

Waffe cu sunca si parmezan

Mod de preparare Waffe cu sunca si parmezan

  1. Batem ouale si uleiul ca pentru omleta. Condimentam cu sare si piper.
  2. Adaugam crema de branza si omogenizam.
  3. Punem faina, parmezanul sau cascavalul dat pe razatoare, praful de copt.
  4. Amestecam bine si adaugam sunca taiata cubulete si ardeiul taiat fin.
  5. Coacem waffele respectand instructiunile aparatului pentru waffe. Trebuie sa fie frumos rumenite!

Waffe cu sunca si parmezan

Pentru servire, am apelat la un alt produs de la Bucegi care le place mult copiilor mei – Pateul Junior de pui. Micul dejun a fost un succes, toata lumea s-a lins pe degete! Alaturi de Bucegi va invitam sa fiti cat mai creativi in bucatarie si nu uitati sloganul nostru “Pune cu varf!”. Sa va fie de cel mai bine!

Waffe cu sunca si parmezan

Waffe cu sunca si parmezan

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.