Paine la Aifryer? Avem! Stiai ca poti coace o paine de casa delicioasa, pufoasa si aromata in AirFryer? Am facut echipa cu noul meu Airfryer – friteuză cu aer cald, Halo Air, XL, Digital, capacitate 9L de la Breville si va arata reteta pentru o Paine la AirFryer – Paine fara framantare.
Paine la Airfryer – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Nu ai nevoie de instrumente speciale – un bol, o spatula, un vas pentru copt si friteuza cu aer cald de la Breville.
- La capitolul faina, am folosit faina de tip 650, este ideala pentru paine si produse de brutarie.
- Daca folosim 250g faina, vom folosi un vas de copt de 16cm si vom obtine o paine mai mica, grasuna si pufoasa, iar daca folosim 500g faina vom folosi un vas de copt de 20cm, si automat vom obtine o paine mai mare.
- Pentru ca Airfryer-ul Halo Air XL are un cos foarte mare, puteti folosi diverse vase pentru copt si, la orice magazin, in sectiune vase de copt, veti gasi vase de aceste dimensiuni standard 6 inch (15-16cm) si 8 inch (20cm).
- Puteti folosi 10g de drojdie uscata la 500g faina sau 25g drojdie proaspata.
Airfryer – friteuză cu aer cald, Halo Air, XL, Digital, capacitate 9L de la Breville – de ce il recomand?
Avem si cod de reducere! Codul este TEO10 si il puteti aplica AICI!
- La birou/studio unde filmez retetele, folosesc de cca 1 an Airfryer, friteuză cu aer cald, fără ulei, Breville, 10L – un model cu gratare, ideal pentru carne si deshidratat legume, dar aveam nevoie si de un AirFryer cu cos, cel “clasic” pentru acasa. Asa ca am ales modelul Halo Air XL si consider ca a fost cea mai buna alegere.
- Raportul calitate-pret este excelent! In plus, nu necesita preincalzire si este extrem de silentios, am ramas si eu surprinsa!
- Are 6 programe presetate: – cartofi prăjiți, pui, legume, friptură, pește, coacere.
- Consumul de energie electrica este cu pana la 50% mai mic fata de un cuptor electric clasic.
- Cosul si tava detasabile se pot curata in masina de spalat vase.
- Cosul este cu adevarat XL, respectiv IMENS! Nu doar ca incap foarte multe ingrediente si un pui maaaar intreg, dar faptul ca avem un cos atat de generos ne ajuta si la partea de curatare a aparatului, pentru ca grasimea de la carne, de exemplu, nu ajunge pana la partea de sus a aparatului, cea unde sunt rezistentele. Am avut alte modele in trecut si oricat le curatam, partea de rezistente/”tavanul” aifryer-ului era mereu murdar. Am scapat de problema!
- Aparatul in sine, desi cosul este atat de MARE, este foarte usor. In plus, are o forma foarte faina, cu linii regulate si asta il face usor de depozitat si ocupa putin spatiu pe blatul de bucatarie. In plus, are un sistem fain de prindere al cablului.
- Are un ecran digital tactil, extrem de intuitiv si usor de folosit.
Paine la Aifryer – ingrediente pentru vas de 15/20cm:
- 250g/500g faina
- 200ml/400ml apa calduta
- o lingurita/un pliculet drojdie uscata sau 12/25g drojdie proaspata
- 1 lingurita rasa/1 lingurita cu varf de sare
- 1 lingurita/2 lingurite ulei de masline
Mod de preparare Paine la Airfryer
- Amestecam apa calduta cu drojdia. Lasam deoparte 15 minute.
- Punem faina intr-un bol incapator, facem o gaura in mijloc, adaugam apa cu drojdie.
- Punem si uleiul de masline. Amestecam bine cu o spatula.
- Adaugam si sarea, continuam sa amestecam cu spatula pana aluatul e bine legat.
- Cu mainile usor unse cu ulei, tragem marginile aluatului spre centrul vasului, astfel incat sa avem o bila. Ungem cu ulei si marginile vasului.
- Acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit 1.5-2 ore sau pana isi dubleaza volumul.
- Pregatim vasul de copt, uns cu putin ulei si tapetat cu hartie de copt.
- Cand aluatul si-a dublat volumul, il mutam in vasul de copt si il asezam in airfryer-ul oprit. Lasam din nou la dospit pana isi dubleaza volumul din nou.
- Presaram deasupra putina faina si folosim un cutit ascutit sau o lama pentru a cresta painea.
- Coacem pe functia bake, la 180°C timp de 25-30 min sau pana e rumenita dupa gustul vostru. Lasam sa se racoreasca (daca ne putem abtine) si o putem taia.
Atat de simpla este reteta de Paine la Aifryer si sa va fie de cel mai bine!