Clatite pufoase

Azi pregătim împreună Clatite pufoase în stil american sau pancakes pufoase, cele mai pufoase pe care le-am făcut până acum! Copiii le-au adorat și noi le-am servit dimineața la cafeluță. Cu alte cuvinte, toată familia a fost mulțumită!

Clatite pufoase

Deși rețeta de Clătite pufoase pare complicată, procedeul în sine e chiar simplu și rezultatul este pe măsură: clatite pufoase, cu aromă fină de vanilie. Noi cel puțin am ales varianta cu vanilie, dar le puteți aromatiza și cu coajă sau esență de citrice (lămâie sau portocală) și le puteți servi cu miere, pudrate cu extra zahăr vanilat sau scorțișoară,cu cu sirop de arțar sau toping de ciocolată.

Clatite pufoase

Clatite pufoase – tot ce trebuie să știi despre rețetă

Este foarte important să folosiți o tigaie non-stick, anti-aderentă și neapărat cu capac sau să vă asigurați că i se potrivește capacul unei oale/cratițe.

Pentru că avem nevoie să separăm ouăle și să batem albușurile într-o bezea tare, e recomandat să folosim un mixer.

Ne putem baza doar pe albușuri pentru a crea Clătite pufoase, dar pentru extra siguranță adăugăm și puțin praf de copt.

Trebuie să lucrăm destul de rapid cu aluatul, astfel încât aerul să nu iasă din compoziție, de aceea recomand să nu dublați cantitățile din rețetă ci, mai degrabă să repetați pașii dacă aveți nevoie de o cantitate mai mare de clătite.

Este foarte important să le coacem la foc moderat spre mic pentru a crește frumos și a se coace la interior.

Clatite pufoase

Ca de obicei, aliatul meu în preparatele dulci sau sărate este făina superioară 000 de la Băneasa. Este făina pe care o folosesc de ani de zile în Teo’s Kitchen, la recomandarea deja faimoasei Buni Sia și am avut mereu rezultate extraordinare!

Clatite pufoase

Clătite pufoase - Ingrediente pentru 10-12 bucăți:

  • 4 ouă mari
  • 50ml lapte
  • 1 linguriță vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 100g făină Băneasa 000
  • 80g zahăr
  • 1 praf sare

clatite pufoase

Mod de preparare Clatite americane

  1. Separăm ouăle. Într-un bol amestecăm gălbenușurile, laptele, vanilia.
  2. Cernem deasupra făina și praful de copt, omogenizăm.
  3. Într-un bol încăpător batem albușurile, zahărul și un praf de sare până avem o bezea tare, lucioasă.
  4. Adăugăm amestecul de gălbenușuri.
  5. Omogenizăm ușor, cu spatula, cu mișcări de sus în jos, pentru a nu scoate aerul din compoziție.
  6. Încingem la foc moderat spre mic o tigaie non-stick. O ungem cu ulei, cu ajutorul unei pensule de patiserie sau șervețel.
  7. Punem cate o lingură din aluat, cel mai ușor este folosind o lingură pentru înghețată. Așezam capacul timp de 1 minut.
  8. Ridicăm capacul și punem din loc în loc puțină apă. Aburul ajută clătitele să crească frumos și să fie pufoase.
  9. Peste fiecare clătită mai punem câte o lingură de aluat.
  10. Punem din nou capacul, cca 2 minute sau până apar bule pe partea superioară a clătitei. Atunci e momentul să le întoarcem. Le rumenim încă 1-2 minute pe partea cealaltă.

clatite pufoase

clatite pufoase

Sunt sigură că toate explicațiile v-au fost de folos și că rețeta de Clătite pufoase va fi un real succes și în familiile voastre, așa cum a fost și la noi! Alături de Băneasa vă dorim spor și inspirație în bucătărie! Să vă fie de cel mai bine!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.