Chec aperitiv cu mazare si carne presata

Chec aperitiv cu mazare si carne presata – salvarea ta nu doar pe mesele de sarbatoare, dar si in viata de zi cu zi! Checurile sarate sunt intodeauna o idee buna – se pregatesc usor, sunt usor de personalizat in functie de ingredientele pe care le aveti la indemana in frigider si camara, sunt economice. In plus, checul aperitiv este delicios si cald, dar si rece, se pastreaza foarte bine cateva zile la frigider si este ideal pentru pachetelul de la scoala sau caserola de la birou.

Chec aperitiv cu mazare si carne presata

Va spuneam ca e foarte usor sa personalizati reteta in functie de gusturi sau ingredientele pe care le aveti la indemna. O solutie foarte buna sunt conservele de legume de la Bucegi – puteti folosi in chec mazare, porumb sau fasole. Vedeti intregul sortiment AICI. Am folosit carnea presata de tip luncheon de la Bucegi – gasiti si varianta de carne de pasare dar si de porc, in functie de gusturi.

Chec aperitiv cu mazare si carne presata

Chec aperitiv cu mazare si carne presata – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Se pregateste usor si rapid, ai nevoie doar de un bol si un tel, nu e nevoie sa folosesti mixer.
  • Poti folosi o tava standard pentru chec dar si o forma rotunda, cu diametrul de 20-23cm.
  • Din aceasta compozitie poti coace si briose! Umple formele astfel incat sa fie ¾ pline si coace-le la 180°C, ajustand timpul de coacere fata de chec. Briosele sunt gata cand trec testul scobitorii.
  • Chec aperitiv cu mazare si carne presata se pastraza foarte bine 3-4 zile la frigider.

Chec aperitiv cu mazare si carne presata

Chec aperitiv cu mazare si carne presata – ingrediente pentru o tava de 27x13cm

Chec aperitiv cu mazare si carne presata

Mod de preparare Chec aperitiv

  1. Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina sau spray non-stick o tava de chec.
  2. Intr-un bol incapator amestecam ouale, laptele, uleiul, sare si piper dupa gust.
  3. Adaugam faina, parmezanul dat pe razatoare, praful de copt. Amestecam cu telul pana avem o compozitie omogena, fara cocoloase.
  4. Adaugam mazarea bine scursa din conserva, carna si mozzarella taiata cubulete. Le incorporam in aluat cu ajutorul unei spatula.
  5. Punem totul in tava pentru chec, nivelam cu spatula.
  6. Coacem 30-35 min (in functie de cuptor) sau pana checul a bine rumenit si trece testul scobitorii. Scobitoarea poate avea urme de mozzarella/cascaval, dar nu de aluat necopt.
  7. Lasam sa se raceasca in tava, apoi il rasturnam pe un platou, pe o parte, pana la racirea completa. Cand e racit la temperatura camerei, il putem felia.

Chec aperitiv cu mazare si carne presata

Reteta de Chec aperitiv cu mazare si sunca presata e gata! Copiii mei au adorat acest chec si sunt sigura ca va fi un succes si in familia voastra. Pofta buna si sa va fie de cel mai bine!

Chec aperitiv cu mazare si carne presata

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.