Paste Carbonara a la Jamie Oliver

Azi facem impreuna Paste Carbonara a la Jamie Oliver, o reteta ideala pentru mesele din timpul saptamanii. Reteta lui Jamie se numeste “Carbonara cu carne de carnati” si o gasiti in cartea lui “5 ingrediente – mese rapide & usoare” si exact asa este:  O masa rapida, cu 5 ingrediente principale, de aceea, e foarte important sa alegem ingrediente calitative. Eu am folosit carnati italienesti de tip Strolghino, tagliatelle din grau dur de la Paste Baneasa, parmezan proaspat razuit, un ou de casa si patrunjel verde proaspat.

Paste Carbonara a la Jamie Oliver

Reteta clasica de paste carbonara implica doar cateva ingrediente: paste din grau dur, guanciale, branza pecorino romano, galbenus de ou si sa nu uitam: mult piper. Este o reteta originala din regiunea Lazio si sunt foarte multe teorii referitoare la provenienta termenului de “carbonara”. Dar mai toate legendele spun ca este un preparat foarte satios, care era pregatit pentru munictorii in minele de carbune “carbonari”.

Paste Carbonara a la Jamie Oliver

Paste Carbonara a la Jamie Oliver – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Cert este ca Paste CARBONARA, este una dintre cele mai cunoscute si iubite retete de paste la nivel Mondial. De aceea sunt si multe variatiuni ale retetei originale.
  • De exemplu, in loc de branza Pecorino se poate folosi o alta branza tare, maturata – Parmiggiano Riggiano, Grana Padano.
  • In loc de guanciale, putem folosi bacon, carnaciori sau, de ce nu, slaninuta nostra casa.
  • In reteta clasica, cremozitatea preparatului este data de amestecul de galbenusuri, branza si apa in care au fiert pastele. Dar, in foarte multe retete, chiar si din italia, este folosita smantana dulce pentru gatit sau “panna”.

Paste Carbonara a la Jamie Oliver

  • Tocmai de aceea, mi s-a parut foarte interesanta reteta de Paste Carbonara a la Jamie Oliver. Folosim carnaciori proaspeti pentru a modela un soi de chiftelute, pe care le prajim in putin ulei de masline.
  • Am folosit tagliatelle, dar la fel de bine puteti folosi spaghetti, iar ca deobicei recomandarea mea in domeniul de paste sunt pastele de la Baneasa.

Paste Carbonara a la Jamie Oliver

Ingrediente pentru 2 portii:

Paste Carbonara a la Jamie Oliver

Punem la fiert 2L de apa cu sare, iar cand da in clocot adaugam pastele. Fierbem conform timpului de pe ambalaj pentru a fi aldente. Nu uitam sa tinem un polonic din apa in care au fiert pastele, inainte de a le scurge.

Intre timp, scoatem umplutura carnatilor si, cu mainile usor umede, modelam 18-20 de bilute/chiftelute. Le prajim in ½ lingura de ulei de masline, la foc domol pana sunt rumenite la suprafata si interiorul e patruns.

Intr-un bol, amestecam oul, patrunjelul tocat marunt si parmezanul dat pe razatoare. Rasturnam pastele scurse in tigaie, peste chiftelute, punem si oul si amestecam foarte bine. Lasam la foc mare un minut, amestecand incontinuu. Nu va faceti griji, oul se va gati datorita caldurii din jur. In functie de cat de cremos ne dorim sa fie sosul, mai putem adauga putina apa de pe paste.

Paste Carbonara a la Jamie Oliver

Nu ne ramane decat sa servim reteta de Paste Carbonara a la Jamie Oliver cu extra parmezan si, bineinteles, mult piper proaspat macinat.

Alaturi de Baneasa va dorim “sa va fie de cel mai bine”. Sa nu va fie teama sa folositi pastele noastre in tot felul de retete noi si inedite care sa va bucure familia… si papilele gustative.

Paste Carbonara a la Jamie Oliver

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.