Invartita cu mere sau Placinta invartita cu mere este o noua aparitie in meniul familiei noastre. Desi nu este specifica zonei noastre, mereu mi-a placut foarte mult cum arata, mi se pare o adevarata aparitie pe masa, deci a fost musai-musai sa o incerc!
Placinta invartita cu mere se pregateste foarte simplu! Am adaptat reteta mea de aluat pentru tarte si placinte astfel incat sa il pregatim in doar cateva minute, cu ajutorul robotului de bucatarie. Desigur, daca nu aveti un robot de bucatarie, il puteti framanta cu mana, este un aluat simplu, care se lucreaza usor!
Am folosit mere rosii, care sunt ideale pentru retetete de placinta. Fie ca folositi mere romanesti, Ionatan, Price sau Idared, Pink Lady sau Crimson, pe toate le gasiti in Piata Lidl, in magazinele LIDL. Iar pentru si mai multe inspiratie si retete inedite, va asteptam in Bucataria LIDL.
Placinta invartita cu mere – ingrediente pentru 8-10 bucati
- 1kg mere rosii Piata Lidl
- 150g zahar Belbake
- Zeama de la o lamaie
- 2 lingurite rase de scortisoara Mikao
- 300g faina Belbake
- ½ pliculet praf de copt Belbake
- 1 ou
- 100ml apa rece
- 60ml ulei de floarea soarelui Primadonna
- 1 ou batut pentru uns placinta
- Zahar pudra vanilinat Belbake pentru décor
Mod de preparare Placinta invartita cu mere
- Mai intai ne ocupam de mere – le curatam de coaja, le dam pe razatoarea mare, le scurgem cat de bine putem.
- Punem merele intr-o cratita incapatoare, punem si zaharul, zeama de lamaie si scortisoara. Amestecam foarte bine si punem pe foc, la foc mediu, 10-15 min (sau cat este necesar, in functie de soiul de mere folosite) sau pana lichidul a scazut de tot.
- Tragem de pe foc si lasam sa se raceasca foarte bine, timp in care pregatim blatul.
- Incingem cuptorul la 180°C, static.
- Punem toate ingredientele pentru blat in robotul de bucatarie si amestecam, folosind accesoriul pentru aluat, pana avem un aluat moale, omgen, nelipicios.
- Lucram cu ½ din aluat o data. Intindem aluatul in foaie subtire, de 2mm, pe masa bine pudrata cu faina.
- Punem un rand de umplutura cu mere, rulam aluatul imprejura umpluturii, sigilam bine cu mama si taiem cu aluatul de pizza. Continuam pana la epuizarea primei foi de aluat.
- Contiuam apoi si cu a doua foaie. Vom obtine 6-8 astfel de rulouri umplute cu mere.
- Le asezam intr-o tava rotunda, cu diametrul de 20-23cm. Facem primul colacel, pe care il asezam in mijlocul tavii si apoi continuam sa adaugam celelalte rulouri, pana umplem intreaga tava.
- Ungem bine cu ou batut. Dam la cuptorul pre-incins la 180°C, pe functia statica (avem caldura de sus si jos, dar fara ventilatie). Coacem Invartita cu mere 35-45 min sau pana e frumos rumenita si se desprinde usor de pe peretii tavii.
Lasam Invartita cu mere sa se raceasca foarte bine in tava. Pudram cu zahar si e gata de servire! Merge perfect alaturi de un glob de inghetata de vanilie! Sa va fie de cel mai bine si pofta buna!