Tort rulada de clatite

Clatitele sunt desertul tau preferat? Te cred! Si in familia noastra au mare succes de fiecare data! Daca vrei sa transformi banalele clatite intr-o adevarata aparitie pe masa de sarbatoare, asta e reteta pentru tine – TORT RULDA DE CLATITE!

Tort rulada de clatite

Tort rulada de clatite – tot ce trebuie sa stii despre reteta

Am vazut ideea intr-un video pe Pinterest si m-am gandit cum as putea sa o adaptez dupa gusturile noastre. Asa ca am pregatit reteta mea clasica si infailibla pentru clatite. Va recomand cu drag aceasta reteta, este perfecta pentru orice tip de clatite, indiferent ca vreti sa la coaceti super subtiri si dantelate sau mai pufoase, perfecte pentru torturile din clatite. Daca doriti, puteti adauga in aluat si 2 linguri de cacao.

Tort rulada de clatite

Apoi am ales o crema foarte simplu de realizat, din frisca si mascarpone. Am folosit smantana indulcita pentru frisca, deci nu am adaugat extra zahar. Dar, daca folositi smantana dulce pentru frisca neinducita, puteti adauga si 80-100g zahar pudra vanilinat, in functie de preferinte.

Am adaugat in reteta de Tort rulada din clatite si visine din compot, care merg perfect in combinatie cu frisca, exact ca la tortul de clatite Gusma lui Guguta. Apoi am facut o glazura din ciocolata, putin ulei si putina smantana dulce. In glazura am adaugat si bucatele crocante din alune de padure. Intreaga combinatie clatite-crema-visine-glazura de ciocolata este delicioasa, iar rezultatul este un Tort rulada de clatite nu doar foarte savuros, dar si foarte aspectuos!

Tort rulada de clatite

Tort rulada de clatite – ingrediente pentru 8-10 portii:

  • 4 oua
  • 500ml lapte
  • 80ml ulei foartea soarelui
  • 50g zahar
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 250g faina Baneasa 000
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200g mascarpone
  • 200ml smantana indulcita pentru frisca
  • 250g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 100ml smantana indulcita pentru frisca
  • 100g cubulete de alune de padure

Tort rulada de clatite

Mod de preparare Tort rulada de clatite

  1. Intr-un bol incapator punem faina, zaharul, ouale, uleiul, laptele, vanilia si praful de copt. Amestecam foarte bine cu telul, astfel incat sa nu avem mari cocoloase de faina. Coacem 10-12 clatite putin mai groase. 8 le vom folosi pentru tort, 2 sunt de rezerva…sau de mancat cu gem.
  2. Pentru crema, batem smantana indulcita pana avem o frisca tare. Adaugam mascarpone. In functie de gusturi, putem adauga extra zahar pudra vaniliat (50-80g).
  3. Scurgem si visinele din compot si le tamponam cu prosop de hartie.
  4. Insiram clatitele pe blatul de lucru, in linie dreapta, astfel incat sa se suprapuna la jumatate.
  5. Ungem crema intr-un strat uniform. Punem si visinele din compot.
  6. Inchidem mai intai marginile laterale, apoi incepem sa rulam clatitele foarte strans. Invelim rulada obtinuta in folie alimentara si dam la rece minim o ora inainte de glazurare.
  7. Pentru glazura, punem intr-o craticioara ciocolata si smantana dulce, la foc mic, pana ciocolata este topita si avem o glazura lucioasa. Tragem de pe foc, adaugam alunele, amestecam.
  8. Lasam glazura sa se racoreasca putin, timp in care asezam rulada pe un gratar, deasupra unei tavi.
  9. Turnam glazura uniform peste rulada, lasand-o sa alunece pe margini (de aceea este util gratarul). Lasam la rece minim 1-2 ore la frigider inainte de felire.

Tort rulada de clatite

Tort rulada de clatite

Reteta de Tort rulada de clatite e gata! Abia astept sa o feliati si sa va bucurati de un desert racoros, perfect dupa mesele copioase. Sa va fie de cel mai bine si, alaturi de Baneasa va dorim Sarbatori Fericite!

Tort rulada de clatite

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.