Supa cremoasa de pui

Toamna si iarna in special, supele sunt la mare cautare in familia noastra. O supa calda, chiar fierbinte, nu lipseste in nicio zi din meniu. Agricola m-a provocat sa pregatesc o reteta perfecta pentru intreaga familie (copii si parinti deopotriva) si potrivita pentru sezonul rece, va propun azi o supa delicioasa – Supa cremoasa de pui.

Pornind de la reteta de Ciorba de pui a la grec, una din preferatele copiilor mei pentru ca e colorata si cu multa smantana, am pregatit acesta Supa cremoasa de pui, un adevarat comfort food de inclus in campania “Mese indraznete pentru visuri pe masura”. Spre deosebire de Ciorba de pui a la grec, nu acrim supa ci, dimpotriva, folosim smantana dulce pentru gatit in locul iaurtului/ smantanii fermentate. Am completat aromele cu praz si porumb (pe care toti copiii il adora), dar si parmezan, care da supei o cremozitate aparte.

Supa cremoasa de pui

In reteta am folosit carne de pui din grama BRAVITO de la Agricola, creata pentru copii si apreciata de intreaga familie. Hai sa iti povestesc putin despre BRAVITO!

  • oua imbogatite in mod natural cu Omega3, luteina si antioxidanti
  • pui crescut 100% fara antibiotic, crescut lent, hranit cu porumb (aripioare, muschiulet, pulpite dezosate, feliute de piept de pui)
  • mezeluri fara coloranți artificiali si potentiatori de gust adaugati
  • semipreparate fara coloranti, arome si conservanti

Supa cremoasa de pui

Recunosti usor produsele Agricola BRAVITO la raft datorita ambalajului realizat in colaborare cu Universal, cu personaje din desenele animate preferate ale copiilor. Pe site-ul Agricola gasiti Ghidul Asociatiei Agricola, ca sursa de inspiratie pentru o alimentatie sanatoasa.

Supa cremoasa de pui

Supa cremoasa de pui – ingrediente pentru 8 portii:

  • 550 muschiulet sau pulpite dezosate BRAVITO
  • 50 ml ulei de masline
  • o ceapa alba medie taiata marunt
  • un fir de praz taiat rondele
  • 2-3 morcovi taiati cubulete
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 litru supa de pui
  • 1 litru apa
  • 500ml smantana pentru gatit
  • 100g parmezan razuit
  • 200 g porumb
  • sare, piper
  • Ierburi aromatice dupa gust (oregano, busuioc, patrunjel)

Supa cremoasa de pui

Mod de preparare Supa cremoasa de pui

  1. Taiem carnea de pui cubulete.
  2. In oala pentru supa punem uleiul de masline, adaugam carnea. Lasam la foc mic, amestecand des, pana puiul isi schimba culoarea.
  3. Adaugam ceapa, prazul, morcovii, usturoiul, sare si piper dupa gust. Turnam supa de pui si apa.
  4. Lasam sa fiarba pana morcovii si puiul sunt facute (furculita intra usor in bucatile de pui si morcov).
  5. Adaugam smantana dulce, parmezanul, porumbul, ierburi aromatice dupa gust. Lasam sa mai dea cateva clocote, la foc mic, pana parmezanul e topit si supa devine cremoasa. La ultimul clocot adaugam patrunjel sau busuioc taiat marunt.

Supa cremoasa de pui

Servim Supa cremoasa de pui cu extra parmezan si, in functie de preferinte, crutoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.