Mereu am avut o slabiciune pentru aperitive! Fie ca vorbim de aperitivele de la nunti, cele de Craciun sau de la mesele in familie, nu am asteptat niciodata platoul cu prajituri asa cum l-am asteptat pe cel de aperitive! Reteta noastra de azi – Rulada aperitiv cu pate de gasca – este perfecta de asezat pe platourile festive de sarbatori! Se pregateste usor si rapid si se pastreaza foarte bine cateva zile bune la frigider, asa ca o puteti pregati in avans!
Rulada aperitiv cu pate de gasca – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Pentru rulada folosim o tava de copt mare, de 25×35 cm sau chiar tava standard a cuptorului.
- Pentru a manipula mai usor rulada, este foarte important sa folosim hartie de copt in tava.
- Dupa ce rulada e gata de copt, cat e inca fierbinte, o rasturnam pe un prosop curat. Nu e nevoie ca prospul sa fie umed.
- Punem umplutura numai cand rulada este racita.
- Pentru umplutura am folosit pate de gasca de la Bucegi, dar puteti alege si alt pate din gama lor extrem de variata, in functie de preferintele personale. Vezi toata gama de pate Bucegi AICI.
Ingrediente Rulada aperitiv cu pate de gasca – 20-25 felii
- 4 oua mari
- 100g smantana
- 80g faina
- 20g amidon de porumb
- o lingurita praf de copt
- sare si piper dupa gust
- 2 conserve pate de gasca Bucegi
- felii subtiri de sunca tip Praga
Mod de preparare Rulada aperitiv cu pate de gasca
- Incingem cuptorul la 180°C static (fara ventilate). Tapetam tava cu hartie de copt.
- Separam ouale. Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
- Separat, amestecam galbenusurile cu smantana, sare si piper.
- Punem galbenusurile peste spuma de albusuri, amestecam.
- Cernem deasupra faina si praful de copt si amestecam usor, cu spatula, cu miscari de sus in jos. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, aerat.
- Punem aluatul in tava pregatita, nivelam cu spatutla. Coacem 10-12 minute sau pana are o crusta aurie.
- Rasturnam blatul fierbinte pe un prosop curat. Indepartam hartia de copt si rulam blatul cat de strans putem, cu ajutorul prosopului.
- Lasam sa se raceasca foarte bine.
- Derulam blatul rece din prosop, ungem cu pate de gasca intr-un strat uniform, pana in fiecare margine a blatului. Asezam deasupra felii de sunca, avand grija sa lasam 1 cm de la margine.
- Rulam blatul strans, invelim in folie alimentara, dam la rece minim 3-4 ore inainte de servire.
Reteta de Rulada aperitiv cu pate de gasca este gata si va promit ca va fi foarte apreciata pe platourile de aperitive! Alaturi de Bucegi va dorim mese delicioase, Sarbatori Fericite si nu uitati sloganul Bucegi: cand punem? Punem cu varf! Sa va fie de cel mai bine!