Vrei sa incerci o reteta noua de prajitura pentru platoul de Craciun sau Revelion? Iti propun reteta de Prajitura cu cafea! Nu va faceti griji, o putem adapta foarte usor si pentru copii, folosind cacao dulce in loc de ness sau cicoare.
Prajitura cu cafea este o prajitura care nu este foarte dificil de pregatit, iar rezultatul este unul delicios! Avem un blat crocant, pe baza de albus de ou si nuci, in contrast cu o crema extraordinar de fina, pe baza de cafea si frisca. De-li-cios!
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Prajitura cu cafea va asteapta in magazinele LIDL. Pentru si mai multa inspiratie, va asteptam in Bucataria LIDL.
Prajitura cu cafea – ingrediente pentru 20-30 bucati
Ingrediente pentru blat:
- 7 albusuri
- 200g zahar tos
- 200g faina Belbake
- 100g nuca macinata Belbake
- 1 plicult praf de copt Belbake
- 2 lingurite ness Bellarom
- 1 lingurita esenta de vanilie Belbake
Ingrediente pentru crema:
- 7 galbenusuri
- 200g zahar tos
- 2 lingurite ness Bellarom
- 350ml smantana pentru frisca Pilos
- 10g gelatina maruntita
Mod de preparare Prajitura cu cafea
- Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt o tava de 25x35cm.
- Batem albusurile spuma, cu mixerul la viteza mare. Adaugam treptat zaharul, pana avem o bezea tare, lucioasa, care nu cade din vas cand il intoarcem cu fundul in sus. Trebuie sa batem cca 20 min cu mixerul.
- Adaugam faina si praful de copt, mixam usor sau amestecam cu spatula. Punem si nuca macinata, vanilia, cafeaua. Omogenizam.
- Turnam compozitia in tava, nivelam cu spatula. Coacem 12-15 minute sau pana are o crusta usor aurie si trece testul scobitorii. Lasam bltul sa se raceasca putin tava, apoi il scoatem cu ajutorul hartiei de copt si lasam sa se raceasca foarte bine. Tapetam tava folosita cu folie alimentara si punem din nou blatul in tava.
- Pentru crema, mixam galbenusurile, zaharul si cafeaua instant, pana avem o crema lucioasa, care isi dubleaza volumul si in care nu se mai simt granulele de zahar.
- Punem crema pe foc, la baie de abur si amestecam usor. Lasam la foc mic pana incepe sa se ingroase, ca o budinca. Tragem de pe foc si lasam sa se raceasca.
- Intre timp, batem frisca tare si amestecam gelatina cu 30ml apa rece. Lasam gelatina sa se inatareasca, pana are consistenta unui jeleu.
- Cand crema e rece, o amestecam cu frisca batuta si gelatina topita. Cum topim gelatina? La baie de abur sau in cuptorul cu microunde pana devine lichida, fara a da in clocot.
- Turnam crema peste blat si dam la rece 3-4 ore inainte de feliere.
- Optional, putem rade deasupra ciocolata de menaj sau ciocolata cu lapte/alba, in functie de preferinte.
Prajitura cu cafea e gata! Promit ca este delicioasa, gustul de cafea e maim ult o aroma foarte fina, este o prajitura echulibrata, nu prea dulce. Sigur va fi pe gustul tuturor! Pofta buna si Sarbatori Fericite!