Tarta sarata festiva

Tarta sarata festiva pe care o pregatim azi se integreaza perfect la mesele de Sarbatoare, fie ca aperitiv, fie ca fel principal. Este perfecta si pentru micul dejun! Este o tarta colorata, care se pregateste in timp record si copiii pot participa si in procesul de pregatire, ca o activitate draguta de sarbatori. Asa cum decorul Salatei Beof este o adevarata dovada a maiestrei unei gospodine, la fel va puteti juca si arata talentul in decorarea tartei!

Tarta sarata festiva

Pentru reteta de Tarta sarata festiva am facut echipa cu prietenii de la Bucegi si am folosit atat legumele lor conservate (mazare, porumb) pentru blat si decor, dar si deliciosul lor pate intens de porc pentru partea de crema/umplutura a tartei.

Tarta sarata festiva

Tarta sarata festiva – ingrediente penntru 8-10 felii

  • 3 oua mari
  • 150ml ulei de floarea soarelui
  • 150ml lapte
  • 250g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50g parmezan
  • sare, piper dupa gust
  • o conserva mazare Bucegi
  • o conserva porumb Bucegi
  • 2 conserve pate intens de porc 45%
  • 250g crema de branza natur

Tarta sarata festiva

Mod de preparare

  1. Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina o tava de tarta cu diametrul de 25-28cm.
  2. Intr-un bol incapator amestecam uleiul, laptele, sare si piper.
  3. Punem apoi faina, praful de copt, parmezan. Mixam pana avem o compozitie omogena.
  4. Adaugam 4-5 linguri de porumb si 4-5 linguri de mazare, bine scurse din conserva.
  5. Omogenizam, turnam in tava, nivelam cu spatula.
  6. Coacem 30-35 min sau pana trece testul scobitorii: o scobitoare introdusa in diverse parti ale blatului iese curate, fara urme de aluat.
  7. Lasam tarta sa se racoareasca 10-15 minute in tava, apoi o rasturnam pe un platou sau un gratar de bucatarie si o lasam sa se raceasca foarte bine.
  8. Pentru crema, amestecam pateul de porc si crema de branza pana avem o crema omogena.
  9. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Dam crema la rece pana in momentul folosirii.
  10. Cand blatul este complet racit, mutam crema intr-un pos si decoram tarta cu crema. Decoram cu rosii cherry, boabe de mazare si porumb, patrunjel verde sau busuioc.

Tarta sarata festiva

Tarta sarata festiva

Dam tarta la rece pana o asezam pe masa de Sarbatoare. Alaturi de Bucegi va dorim Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi!

Tarta sarata festiva

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.