PO reteta rapida, delicioasa, de salvat in caietul preferat de retete – Piure de mazare cu file de salau la gratar. Piureul de mazare este intotdeauna o idee buna – o garnitura foarte usor de pregatit, gata in mai putin de 20 de minute. Alaturi de piureul de mzare pregatim un file de salau la gratar, merg perfect impreuna!
Pentru un piure de mazare cremos folosim smantana pentru gatit, iar pentru extra gust si savoare, adaugam si fulgi de parmezan. Pestele il pregatim simplu, la gratar sau, daca nu aveti un grill la indemana, il puteti pregati la cuptor, la 180°C, timp de 20-25 minute. Reteta de Piure de mazare cu file de salau la gratar este o reteta simpla dar plina de gust, care va salveaza in timpul saptamanii, cand aveti nevoie de o cina rapida, sanatoasa si hranitoare.
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Piure de mazare cu file de salau la gratar va asteapta in magazinele Lidl, iar pentru si mai multa inspiratie, ve asteptam in Bucataria LIDL.
Piure de mazare cu file de salau la gratar – ingrediente pentru 4 portii
- 450g mazare congelata Freshona
- 50ml ulei de masline extra virgin Primadonna
- 100g unt cu usturoi Milbona
- o salota (1/2 dintr-o ceapa alba)
- 100ml smantana pentru gatit Milbona
- 500-600ml apa
- 50g parmezan Milbona
- sare, piper dupa gust
- boia afumata
- usturoi granulat
- 8 bucati file de salau de Nil
Directions
- Incepem cu pestele, pe care il ungem cu ulei de masline si condimente dupa gust. Eu am folosit sare, piper, usturoi granulat, boia afumata.
- Il prajim pe gratarul uns cu putin ulei de masline, la foc mic, pentru a ne asigura ca e bine patruns. Cat pestele sta pe gratar, ne ocupam de piureul de mazare.
- Intr-o cratita incapatoare punem ulei de masline si untul cu usturoi. Lasam la foc mic pana untul e topit.
- Punem ceapa si o calim pana devine translucida. Punem mazarea congelata, o calim putin impreuna cu ceapa. Adaugam apa cat sa acopere mazarea si fierbem la foc mediu pana mazarea e fiarta. A
- daugam smantana pentru gatit si parmezanul. Lasam sa dea cateva clocote, pana parmezanul e topit. Dam totul prin blender pana avem consistenta dorita. Pentru un piure de mazare extra fin, il trecem prin sita inainte de servire. Potrivim la gust de sare si piper
Piureul de mazare si pestele la gratar vor fi gata in acelasi timp. Putem servi cu extra parmezan si, desigur, felii de lamaie. Pofta buna!