Bomboane rapide cu biscuiti

Cine spune ca retetele de dulciuri pentru Craciun trebuie sa fie complicate? Sigur, toata lumea iubeste prajiturile delicioase, cu mai multe tipuri de crema si blat, dar la fel de iubite sunt si fursecurile, biscuitii si deserturile rapide. Asa cum este reteta noastra de azi – Bomboane rapide cu biscuiti! Vezi AICI si reteta de Biscuiti pentru Mos Craciun!

Bomboane rapide cu biscuiti

De ce ador reteta de Bomboane rapide cu biscuiti? Se pregateste atat de rapid si e atat de versatila! Putem folosi orice biscuiti dorim sau avem la indemana (eu am folosit biscuiti digestivi), chiar si biscuitii din pachetele incepute si niciodata terminate de cei mici! Si, apropo de cei mici, ii puteti implica atat de usor in pregatirea retetei pentru a avea o activitate “craciunistica” impreuna!

Bomboane rapide cu biscuiti

In plus, astfel de retete sunt ideale pentru a le oferi ca mici atentii/cadouri homemade. Puteti sa le pregatiti ca parte dintr-o cutie de Craciun cu mai multe tipuri de fursecuri, foarte draguta (si delicioasa) de daruit!

Bomboane rapide cu biscuiti

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Bomboane rapide cu biscuiti va asteapta in magazinele LIDL. Pentru si mai multa inspiratie, va asteptam in Bucataria LIDL.

Bomboane rapide cu biscuiti – ingrediente pentru 25-30 buc

  • 400g biscuiti digestivi Sondey
  • 1 conserva lapte condensat indulcit Pilos (400g)
  • 2 linguri cacao Belbake
  • 100-150g nuca macinata Alesto
  • Esenta vanilie sau rom dupa gust

Bomboane rapide cu biscuiti

Dam biscuitii prin blender pentru a-I marunti foarte fin. Turnam deasupra laptele condensate, nuca macinata, cacao, esentele. Amestecam foarte bine, la inceput cu lingura de lemn sim ai apoi cu mana, pana avem o compozitie omogena. Lasam 15 minute deoparte, apoi putem modela bomboanele, de marimea unei nuci. Cel mai simplu este sa modelam bomboanele cu mainile usor umede.

La final, le putem da prin nuca de cocos, nuca macinata, cacao sau chiar mici bombonele colorate. O alta varianta este sa dati bomboanele la congelator 10-15 minute pentru a fi foarte reci. Apoi le dati prin ciocolata topita (amaruie, alba sau cu lapte) ajutandu-va de doua furculite pentru a acoperi bomboanele intr-un strat uniform de ciocolata. Le lasam apoi pe o hartie de copt, pana ciocolata este intarita.

Bomboane rapide cu biscuiti

Aceste Bomboane rapide cu biscuiti se pastreaza foarte bine 5-6 zile la temperatura camerei, in caserola inchise ermetic. Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.