In curand incepem pregatirea meniului pentru Sarbatorile de Iarna si eu vin cu o propunere mi-nu-na-ta de friptura, o propunere care sper sa ajunga in meniul vostru final, penru ca este delicioasa si se face cu efort minim…de fapt, fara efort! – Friptura de porc gatita lent in bere!
Friptura de porc gatita lent in bere – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Eu am folosit o bucata de cca 1.5kg de coasta lunga, cu tot cu os si sorici, dar poti folosi pentru aceasta reteta si o bucata de ceafa, pulpa, cotlet sau muschiulet de porc
- De ce putem folosi orice tip de carne, cu grasime sau nu – si sa avem acelasi rezultat – o friptura super suculenta si frageda? Pentru ca asta e magia slow-cooker-ului Crock-Pot! Orice carne gatita la Slow Cooker devine extrem de frageda si suculenta, nu se usuca, nu trebuie urmarita, nu trebuie intoarsa! Va povestesc mai multe despre aparat putin mai jos.
- Nu am folosit deloc apa, doar putin ulei de masline pentru legume si apoi am scaldat totul in bere. Am folosit bere blonda, care da o aroma speciala, fara a schimba culoarea carnii sau a legumelor.
- Timpul de coacere variaza foarte multe in functie de tipul de carne folosita si marimea bucatii, dar ne dam seama cand e facuta – carnea e moale si frageda cand o intepam cu furculita sau putem folosi un termometru pentru carne pentru a verifica temperatura interioara (care trebuie sa fie minim 63-65 °C).
Despre Slow Cooker 4.7L digital v-am povestit de multe ori, este de foarte multi ani in bucataria mea si il folosesc cu acelasi drag! Puteti citi TOTUL despre aparat AICI! Acum avem si cod de reducere – TEO15, pentru a va bucura de aparat la un pret foarte bun!
Ingrediente pentru 4-6 portii de Friptura de porc gatita lent in bere
- 1kg cartofi albi mici
- 3 morcovi
- 2 linguri ulei de masline
- Sare si piper
- o bucata 1.5kg carne de porc (coasta lunga cu sorici)
- 3 linguri mix condimente pentru porc
- 2 fire carnat de casa afumat
- 6 catei usturoi
- 2 lingurita piper mozaic boabe
- 4 linguri miere
- 500ml bere blonda
Mod de preparare Friptura gatita lent in bere
- Spalam cartofii foarte bine cu o perie, nu ii curatam de coaja si ii taiem in sferturi. Curatam morcovii si ii taiem bucati mari. Stropim legumele cu ulei de masline si le condimentam cu sare si piper.
- Crestam foarte bine carnea de porc. Daca folosim carne cu sorici, asa cum am facut eu, crestam inclusiv soriciul. Condimentam bine carnea, pe toate partile, masand-o foarte bine.
- Punem legumele in vas, deasupra punem bucata de carne si bucatile de carnati. Punem si usturoiul si piperul boabe. Ungem carne cu miere, cu ajutorul unei pensule de patiserie. Turnam in vas cei 500ml bere.
- Setam aparatul pe HIGH timp de 4.5 ore. Aceste a timpul initial, insa vom adapta timpul in functie de marimea carnii, pana aceasta e facuta.
- Carnea nu trebuie urmarita, nici intoarsa, nici nu trebuie sa adaugam extra lichid. Din cand in cand, ungem carnea cu extra miere, pentru o crusta delicioasa!
Friptura de porc gatita lent in bere e gata! Se face incredibil de usor, asa cum v-am promis! Puteti sa o pregatiti de dimineata si o lasati in Crock-Pot pana in momentul servirii. In plus, la finalul timpul de coacere, aparatul intra automat in modul KEEP WARM si pastreaza mancarea la temperatura optima pentru servire timp de pana la 6 ore.
Sa va fie de cel mai bine si, alaturi de echipa Crock-Pot, va dorim Sarbatori Fericite si Delicioase!