Cookies de Craciun

Cei mici adora fursecurile, iar azi va propunem o reteta care nu da gres niciodata – fursecuri in stil american sau Cookies de Craciun!

Cookies de Craciun

Se pregatesc foarte usor, nu e nevoie de mixer, doar de un bol, o spatula si ingrediente simple, pe care le avem mereu la indemana in frigider sau cu un drum scurt la cel mai apropiat magazin LIDL! Puteti folosi bombonele colorate, bucati de ciocolata sau fructe confiate, in functie de preferintele voastre sau ale celor mici. Pentru si mai multe retete si inspiratie in bucatarie, va invitam in Bucataria LIDL!

Cookies de Craciun

Aluatul nu trebuie sa stea la frigider, e foarte usor de modelat si pregatirea lor este o activitate foarte draguta de facut alaturi de copii. Facem nu doar cookies, dar si amintiri gustoase! Aceste cookies de Craciun se pastreaza foarte bine in cutie inchisa ermetic, pana la 1 saptamana sau 2 saptamani daca ii tinem la frigider. Si inca un sfat foarte util – puteti pregati aluatul din timp si il pastrati la congelator, in pungi cu fermoar, pana la 2-3 saptamani. Inainte de folosire, il lasati la decongelat in frigider peste noapte sau pe blatul din bucatarie pana este maleabil, dar inca rece.

Cookies de Craciun

Cookies de Craciun – ingrediente pentru 10 bucati

  • 120g unt Pilos la t° camerei
  • 100g zahar brun Belbake
  • 50g zahar tos
  • 1 ou mare (marimea L sau XL)
  • 1 lingurita vanilie Belbake
  • 300g faina Belbake
  • 1 pliculet praf de copt Belbake
  • 100g chipsuri de ciocolata Belbake
  • 100g bomboane de ciocolata BigHit
  • 3 lingurite decoratiuni de zahar Belbake

cookies de craciun

Mod de preparare Cookies de Craciun

  1. Incingem cuptorul la 180°C, cu ventilatie.
  2. Punem intr-un bol untul, zaharul brun si zaharul tos, vanilia. Amestecam cu spatula pana obtinem o pasta.
  3. Adaugam oul, amesteacam pana e incorporat.
  4. Punem si faina si praful de copt. Amestecam la inceput cu spatula, apoi cu mana pana avem un aluat omogen.
  5. Adaugam ciocolata, bombonelele si le incorporam cu mana.
  6. Modelam 10 bile de marimea unei mingi de golf.
  7. Le asezam in tava, pe hartie de copt, lasand minim 4 cm distanta intre biscuiti. Folosim 2 tavi.
  8. Coacem 10-12 minute sau pana biscuitii sunt rumeniti.
  9. Ii lasam sa se raceasca putin in tava, apoi ii mutam pe un gratar de bucatarie, pentru racirea completa. Nu va faceti griji, biscuitii vor fi moi cand ii scoateti din cuptor, dar se intaresc pe masura ce se racesc.
  10.   Apoi, cand sunt complet reci, trebuie sa ii tinem in recipiente inchise ermetic pentru a se fragezi.

cookies de craciun

cookies de craciun

Reteta de Cookies de Craciun e gata, sunt sigura ca va deveni preferata voastra an de an! E atat de usor de pregatit si de adaptat in functie de gusturi. Sa va fie de cel mai bine!

cookies de craciun

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.