Cum intram in sezonul primavara-vara si pe tarabele din piata sunt din ce din ce in ce mai multe fructe, ma intorc la una din retetele mele preferate – PRAJITURA CU FRUCTE! Se pregateste usor, este o prajitura densa, aromata si plina de fructe.
Prajitura cu fructe – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Putem folosi orice fructe dorim, proaspete sau congelate. Daca folosim fructe congelate, le decongelam inainte de folosire, le lasam intr-o sita pentru a se scurge bine, apoi le tamponam cu hartie de bucatarie pentru a indeparta excesul de suc.
- Putem coace prajitura si in tava dreptunghiulara sau chiar in tava de la aragaz, doar ca e important sa DUBLAM canitatile din reteta, pentru o prajitura inalta.
- Daca folosim o tava rotunda, este ideala una cu diametrul de 20-24cm.
In reteta de Prajitura cu fructe am folosit faina care creste singura de la Baneasa! Stiu ca v-am mai povestit de ea si la retetele de Prajitura cu mac si vanilie sau reteta de Briose cu cidru de mere.
Nu trebuie sa folosim praf de copt, este o faina perfecta pentru torturi, prajituri, briose, clatite si orice altceva! Nu trebuie sa te orientezi dupa cantitatea de faina folosita ca sa stii cat praf de copt sau bicarbonat sa pui pentru a nimeri perfect, este pur si simplu o faina pe care cei de la Baneasa aju formulat-o si dozat-o perfect pentru retetele tale, astfel incat sa creasca optim!
Ingrediente Prajitura cu fructe (tava 20-24cm)
- 300g fructe proaspete asortate
- 230g faina care creste singura Baneasa
- 50ml ulei floarea soarelui
- 150g zahar
- 2 oua mari (marimea L sau XL)
- 200g iaurt grecesc
- o lingurita esenta de vanilie
- o lingurita coaja de lamaie
- o lingurita coaja de portocala
- 2 linguri miere pentru uns
Incingem cuptorul la 180 °C tapetam cu unt si faina, unt si hartie de copt sau spray non-stick o tava de 20-24cm.
Amestecam ouale, zaharul si esentele cu mixerul la voteza mare, 3-4 minute sau pana avem o spuma. Turnam uleiul in fir subtire, continuam sa amestecam. Adaugam si iaurtul. La final adaugam faina si amestecam pana avem un aluat omogen.
Turnam in tava, nivelam cu spatula, punem fructele asortate, le apasam usor in aluat. Coacem Prajitura cu fructe 35-40 min sau pana e usor rumenita si trece testul scobitorii. Cat prajitura e calda, o ungem cu miere, foloind o pensula de patiserie.
Prajitura cu fructe este gata! Sper sa devina si pentru voi senzatia sezonului, este mi-nu-na-ta!