Briose cu cidru de mere

Briose cu cidru de mere – cele mai pufoase si aromate briose din aceasta toamna! Se pregatesc foarte usor, dupa metoda clasica a brioselor/muffins – intr-un bol amestecam ingredientele solide (faina, zahar, arome), in alt bol cele lichide (oua, cidru, lapte, unt topit). Apoi nu ne remane decat sa le amestecam si gata! Le putem da la cuptor!

briose cu cidru de mere

Insa, in cazul retetei noastre de Briose cu cidru de mere nu trebuie sa amestecam faina si praf de copt, pentru ca folosim “Faina care creste singura” de la Baneasa! Da da, ati citit bine! Este o faina speciala de la Baneasa, care are deja praf de copt si este perfecta pentru produsele de patiserie: checuri, blat de tort, briose, prajituri de casa. Succesul este garantat de fiecare data!

 

briose cu cidru de mere

Briose cu cidru de mere – Tot ce trebuie sa stii despre reteta:

  • Sunt perfecte pentru sezonul de toamna-iarna. Extrem de aromate, cu note subtile de mar de la cidrul de mere, cu aroma de scotisoara si zahar brun si nuci crocante la fiecare imbucatura. Inreaga casa miroase minunat!
  • Puteti folosi esenta de rom sau vanilie, in functie de gusturi.
  • Puteti adauga in compozitie nuci, alune, stafide, merisoare confiate sau chiar cubulete de fructe sau rahat turcesc, in functie de preferintele familiei voastre.
  • Dupa ce coacem briosele, le dam prin unt si zahar cu scortisoara. Vor avea o crusta crocanta si super aromata!
  • Din cantitatile din reteta ies exact 12 bucati de Briose cu cidru de mere, dar puteti foarte simplu sa dublati reteta, vor iesi la fel de pufoase!

briose cu cidru de mere

Ingrediente pentru 12 bucati de Briose cu cidru de mere:

  • 300g faina cu praf de copt Baneasa (“Faina care creste singura”
  • 150g zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 125ml cidru de mere
  • 120g unt topit
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 ou mare
  • 60ml lapte

Ingrediente pentru topping Briose cu cidru de mere:

  • 50g zahar tos
  • 1 lingurita scortisoara
  • 60g unt

briose cu cidru de mere

Incingem cuptorul la 180°C, punem chesele pentru briose in tava speciala.

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, zahar brun, scortisoara. Amestecam bine si facem o gropita in mijloc

In alt bol amestecam indredientele lichide: ou, laote, unt topit, vanilie, cidru. Amestecam si turnam peste amestecul de faina. Omogenizam cu telul sau o lingura de lemn.

briose cu cidru de mere

Cu ajutorul a doua linguri sau folosind o cupa pentru inghetata, umplem formele pentru briose astfel incat sa fie ¾ pline.

Coacem 25-30 minute sau pana trec testul scobitorii. Intre timp amestecam intr-un bol ingredientele pentru topping: zahar tos, scortisoara. Topim untul in alt bol.

Dupa ce briosele se racoresc putin, le dam cu partea de sus prin unt topit, apoi prin amestecul de zahar. Apoi le asezam pe un gratar si le lasam complet la racit.

briose cu cidru de mere

Reteta de Briose cu cidru de mere este gata si abia asteapta sa fie testata (si iubita de voi). Daca sunteti pasionati de prajituri si dulciuri de casa si urmariti diverse bloguri din Statele Unite sau Anglia, sigur ati remarcat in retete termenul de “seljf rising flour”. Acum o gasim si la noi – Faina Baneasa cu praf de copt! Sper sa va bucurati de ea si sa o folositi cu drag in retetele voastre, pentru cele mai pufoase preparate! Sa va fie de cel mai bine!

Vezi si alte retete cu faina si paste de la Baneasa AICI!

briose cu cidru de mere

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.