Biscuiti cu iaurt

Biscuiti cu iaurt – sau una dintre cele mai simple si rapide retete de biscuiti de casa! Cu robotul de bucatarie, aluatul e gata in cateva minute, insa sunt la fel de usor de pregatit cu un mixer simplu sau chiar o lingura de lemn!

biscuiti cu iaurt

Am pregatit reteta de Biscuiti cu iaurt de foarte multe ori in preajma Craciunului, pentru ca sunt usor de personalizat, arata foarte simpatic, se pastreaza fragezi cateva zile bune si sunt perfecti pentru a fi daruiti in cookie box sau in pungute individuale, ca o mica atentie pregatita in casa!

biscuiti cu iaurt

Pentru reteta de Biscuiti cu iaurt puteti folosi merisoare, stafide, chipsuri de ciocolata, nuci, migdale sau fistic, taiate grosier. Puteti face biscuitii mai mari, de marimea unei mingi  de tenis sau mai mici, car o mingiuta de ping-pong. Este o reteta foarte versatila, perfecta de notat in caietul special, pentru ca, sunt sigura, o veti folosi de multe ori!

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Biscuiti cu iaurt va asteapta in magazinele LIDL. Pentru si mai multe retete de biscuiti pentru Craciun, va asteptam in Bucataria LIDL. Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!

biscuiti cu iaurt

Biscuiti cu iaurt – ingrediente pentru 20-25 bucati:

  • 250g faina Belbake 000
  • 1 ou mare
  • 50ml ulei Vita D’Or
  • 100g iaurt grecesc Pilos
  • 100g zahar
  • 1 lingurita miere
  • 1 pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie Belbake dupa gust
  • 80g merisoare Alesto

biscuiti cu iaurt

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt tava mare a cuptorului.

Amestecam cu mixeurl, blenderul sau lingura de lemn oul, iaurtul, vanilia, uleiul, zaharul, mierea, pana avem o compozitie omogena. Adaugam faina si praful de copt. Continuam sa amestecam, apoi incorporam merisoarele. Vom obtine un aluat mai moale, pe care il modelam cu mainile usor ude. Formam astfel 20-25 de bilute de aluat, pe care le asezam pe hartia de copt, lasand 2-3 cm intre ele.

Coacem 15-20 minute sau pana biscuitii cu iaurt sunt usor rumeniti. Ii lasam sa se racorasca putin in tava, apoi ii mutam pe un gratar de bucatarie, pentru a se raci. Ii pudram cu zahar pudra vanilat.

biscuiti cu iaurt

Sa va fie de cel mai bine si pofta buna! Reteta de Biscuiti cu iaurt este gata sa fie salvata pe lista cu preparate de Craciun!

biscuiti cu iaurt

 

 

 

14 Comments

  1. Vai cat de bine arata !!!! Îmi trimiteți si mie câțiva ? Nu de alta dar sa nu mai murdaresc si eu bucătăria.

  2. Andreea Enache

    Buna.
    Se poate si fara miere?
    Multumesc

  3. CRISTINA K.

    Bună ziua,eu am oua de dimensiunea M.Trebuie să pun 2 în acest caz?Mulțumesc,O zi frumoasă!

  4. Carmen

    Se poate numai cu miere în loc de zahar?

    • Da, dar luati in considerare ca rezultatul nu va fi acelasi. Cel mai porbabil va intra si mai multa faina, ceea ce va face sa iasa biscuitii destul de tari.

  5. Erika Diaconasu

    Reteta excelenta! nu am avut miere, deci nu am folosit si totusi au iesit fragezi si buni. Multumesc Teo 🙂

    • Ma bucur mult ca v-au placut. Sa va fie de bineee!

    • Andreea

      Este geniala reteta. I-am făcut prima data de Crăciun și de atunci i-am mai făcut de cel puțin 10 ori. Cu ciocolata, stafide, merișoare, nuci – diferite variațiuni. Sunt f buni și pt pachețelul de la scoala.

  6. Bună Teo! Azi am făcut și eu acești biscuiți și sunt fabuloși alături de o cană de cafia.
    Trebuie să-ți spun că am înlocuit uleiul cu 50 gr de unt topit iar zahărul cu indulcitor pulbere de stevia. Doar că am avut în casă doar 75 gr și atât am folosit fără să mai adaug miere. Sunt minunați și cu indulcitor ,extrem de fragezi și aromați. Mulțam fain pentru rețeta dilișoasă!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.