9 retete de biscuiti de casa pe care orice mamica ar trebui sa le stie! De ce? Pentru ca toti, sau aproape toti copiii iubesc dulciurile si gustarile dulci, orice copilas se bucura cand gaseste o mica surpriza dulce in pachetelul de la scoala si, de ce nu, noi adultii ne bucuram de ceva dulce in caserola de la pranz la birou.
De ce 9 retete de biscuiti?
✓ stim exact ce ingrediente am folosit si putem controla usor cantitatea de zahar
✓ biscuitii de orice fel se pastreaza foarte bine pana la 2 saptamani sau chiar mai mult in borcane inchise ermetic, deci ii pregatim intr-un weekend cand avem mai mult timp liber si ii avem mereu la indemana
✓ dulciurile facute in casa sunt intoteauna mai bune pentru cei mici decat cele cumparate
✓ putem pregati biscuitii impreuna cu familia, pentru momente frumoase petrecute impreuna
✓ perfecti la micul dejun alaturi de un pahar de lapte rece, ca si gustare dulce pentru un plus de energie intre mese, perfecti pentru calatorii si drum lung, drumetii si picnicuri in familie
1. BANUTI CU DULCEATA DE ZMEURA – o reteta mostenita de la Buni, probabil cei mai simpli biscuitii de casa si totusi atat de aromati si iubiti de toata lumea!
2. BISCUITI CU LAPTE CONDENSAT SI CIOCOLATA – timpul de preparare e undeva la 10 minute maxim si de copt se coc rapid, asa ca in 30 de minute de cand ati inceput reteta, ii aveti deja pe masa. Sa va mai spun ca sunt pe gustul celor mici? E de la sine inteles. Ca sunt plini de ciocolata si deci pe gustul mamicilor? Si asta e de la sine inteles!
3. BISCUITI PENTRU COPII – foarte colorati si plini de bombonele, nu au cum sa nu fie indragiti de cei mici si cei mari in egala masura!
4. CORNULETE CU NUCA – din cantitatile din reteta ies suficiente cornulete pentru intreaga familie, dar nu va faceti griji, se pastreaza pana la 3 saptamani in borcane sau casserole inchise ermetic! Cornuletele cu nuca sunt fragede pentru ca au un aluat pe baza de unt, sunt usor de facut pentru ca nuca se pune in aluat, alutul se modeleaza usor si e o activitate faina de facut cu piticii.
5. BISCUITI CU DOVLEAC SI CIOCOLATA – sunt unii din cei mai aromati biscuiti pe care i-am facut vreodata! Daca nu aveti mult timp la dispozitie pentru bucatarit, este reteta perfecta pentru voi: aluatul in sine se poate congela timp de 2-3 saptamani, iar cand aveti mai mult timp la dispozitie sa coaceti biscuitii, il decongelati si este gata de folosire!
6. BISCUITI CU CACAO – daca celor mici le plac biscuitii Oreo, sa stiti ca acesti biscuiti cu cacao sunt un fel de Oreo facuti in casa!
7. BISCUITI LINZER – Biscuitii Linzer sunt numa buni de facut cu piticii, din mai multe motive: au alune de padure care nu sunt doar super sanatoase, dar trebuie data prin blender si piticii iubesc asta! Apoi, trebuie sa intinda cu sucitorul – una din activitatile preferate ale lui Luca si apoi sa taie biscuitii cu forme. P’orma vine partea draguta, in care se joaca cu zahar pudra si il cern peste biscuit si apoi sa lipeasca biscuitii cu gem… ce sa nu le placa? Aluat pe baza de nuci/alune macinate si dulceata de zmeura sau orice alta dulceata acrisoara…ce sa nu ne placa noua, mamicilor?
8. BISCUITI VENETIENI – biscutii venetieni in forma de S sau cerculet, specifici Venetiei in general si Insulei Burano in mod special. Insula Burano, faimoasa pentru casele de pescari, fiecare de alta culoare, pentru producerea dantelei de Burano dar si pentru Bussolai, biscuiti cu unt si coaja de lamaie, atat de crocanti si deliciosi! Din cantitatile de mai jos ies undeva la 60 bucati de biscuiti, care se pastreaza pana la o luna in borcane inchise ermetic! In plus, puteti face aluatul din timp – rezista pana la o saptamana in frigider si 3-4 saptamani in congelator!
9. FURSECURI NON PLUS ULTRA – biscuiti fragezi cu unt, lipiti doi cate doi cu dulceata acrisoare si impodobiti fiecare cu un mot de bezea. Fursecurile Non plus Ultra sunt o adevarata explozie de arome si texturi si trebuie neaparat sa ii incercati!