Ciorba de gulii

Ciorba de gulii este cu siguranta o traditie in familia noastra. Buni Sia avea obiceiul sa se trezeasca foarte devreme in diminetile de vara, cand era canicula, ca sa apuce sa gateasca muuuult si bine pana vine caldura. Pe cand ne trezeam noi , ciorba era gata facuta si clocotea incet si o oala de sarmale.

ciorba de gulii

Ciorba de gulii este o ciorba de vara, care se pregateste rapid, nu trebuie sa fiarba prea mult si este genul de ciorba pe care o poti manca si rece, direct de la frigider. Seamana foarte mult la gust cu ciorba de varza sau luscos si este foarte pe gustul copiilor!

ciorba de gulii

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Ciorba de gulii va asteapta in magazinele LIDL. Cauti noi retete de supa/ciorba? Gasesti inspiratie in Bucataria Lidl! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!

Mai intai alegem 3 gulii maaaari si frumoase. Nu uitati, guliile sunt minunate si crude, ca o gustare! Au calorii putine, sunt pline de nutrienti si foarte racoritoare! Avem nevoie apoi de o legatura buna de zarzavat, un iaurt greces minunat cum este cel Pilos si 2-3 galbenusuri de la oua bio. Simplu si bun, foarte bun!

ciorba de gulii

Ciorba de gulii – ingrediente pentru 6-8 portii

  • 300g bacon Dulano
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui Vita D’Or
  • o ceapa alba mare
  • 3 gulii mari
  • 2-3 morcovi
  • o felie de telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 3 litri apa
  • 3 cubulete de supa de legume BIO
  • 300g iaurt grecesc Pilos
  • 3 galbenusuri
  • o legatura de marar
  • sare si piper dupa gust

ciorba de gulii

Curatam guliile si le dam pe razatoarea mare. La fel procedam si cu telina, radacina de patrunjel, pastarnacul, morcovii. Taiem ceapa marunt, taiem baconul fasii.

In oala pentru supa punem uleiul de floarea soarelui si calim ceapa si baconul, pana ceapa devine translucida. Adaugam legumele date pe razatoare, le calim alaturi de bacon 2-3 minute, le foc mic.

Condimentam dupa gust, punem si cuburile pentru supa. Completam cu 3 litri de apa. Lasam sa fiarba fara capac, la foc mediu, 30 minute sau pana legumele sunt moi.

Intr-un bol incapator amestecam iaurtul si galbenusurile. Punem cate un polonic de ciorba peste iaurt, pentru a le aduce la aceeasi temperatura inainte de a a turna amestecul de iaurt si galbenusuri in ciorba.

Tragem de pe foc, punem si mararul verde tocat marunt, amestecam. Punem capacul si lasam ciorba sa se linisteasca minim 30 minute inainte de servire. Sa va fie de cel mai bine!

ciorba de gulii

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.