Crumble cu caise

Crumble cu caise, desert de vara, chiar daca se serveste cald. Da, cald este cel mai bun impreuna cu un glob de inghetata pe deasupra. Este ceva de vis! Reteele de crumble cu fructe sunt printre cele mai simple retete de deserturi. Se pregatesc repede si partea faina e ca reteta poate fi adaptata la o multime de ingrediente.

crumble cu caise

De exemplu se poate folosi faina de migdale in locul celei de grau, pentru o varianta fara gluten. Alaturi de caise pot fi puse si alte fructe, in functie de preferinte, iar in loc de nuciputeti opta pentru alune, migdale, fistic. O multime de posibilitati in functie de ce aveti in casa!

crumble cu caise

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Crumble cu caise va asteapta in magazinele LIDL. In Bucataria LIDL gasiti si mai multe retete cu caise! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!

crumble cu caise

Ingrediente Crumble cu caise

Ingrediente pentru umplutura Crumble cu caise

  • 14 caise
  • 60g zahar brun Belbake
  • zeama de la o lamaie
  • ½ lingurita scortisoara (sau dupa gust)

Ingrediente pentru aluat Crumble cu caise

  • 200g faina Belbake
  • 100g zahar brun Belbake
  • 120g unt Pilos topit
  • scortisoara dupa gust
  • 50g nuci Alesto

crumble cu caise

Pornim cuptorul la 190C si pregatim o tava de copt. Eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 25 cm. Se poate folosi si o tava patrata sau dreptunghiulara, in functie de ce aveti la indemana.

Pentru inceput ne ocupam de umplutura. In tava punem caisele taiate in doua si fara samburi, zaharul, zeama de la lamaie si scortisoara. Amestecam putin si lasam deoparte.

crumble cu caise

Intr-un bol amestecam ingredientele pentru aluat: faina, untul topit, zaharul si scortisoara. Amestecam putin, cat sa omogenizam ingredientele. Distribuim acest aluat peste caisele din tava, iar pe deasupra punem nuci tocate mare din cutit.

Punem tava la cuptor si coacem aproximativ 45 de minute.

crumble cu caise

Acest minunat crumble cu caise se serveste cald, chiar fierbinte, impreuna cu fructe proaspete si obligatoriu cu inghetata. 😊 Sa va fie de cel mai bine!

Incercati si voi reteta de Crumble cu caise, gospo-diva voastra preferata va garanteaza ca nu veti regreta! Incearca si reteta de CRUMBLE DE VARA! O gasesti AICI in varianta VIDEO!

crumble cu caise

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.