Azi pregatim impreuna reteta de Crumble de vara, un deliciu pentru zilele de canicula! In general, retetele de Cobbler, Crumble si Crisp sunt preferatele mele pe timp de vara si va explic mai jos de ce!
Pentru reteta VIDEO apasati PLAY in fereastra de mai jos! ♥
Nu uita sa te abonezi la canalul de YouTube Teo’s Kitchen(click AICI) ♥
Crumble de vara – o reteta perfecta pentru zilele calde!
- Se pregateste foarte usor, cu ingrediente pe care toti le avem la indemana in frigider sau in camara! Si, desigur, gasim toate ingredientele necesare in oricare din magazinele LIDL!
- Putem folosi orice fructe preferam!
- Il servim fierbinte, imediat ce a fost scos din cuptor, alaturi de ingheteta! Va spuneam eu ca o reteta perfecta pentru vara!
Crumble de vara – Tot ce trebuie sa stii despre reteta!
- Poti folosi orice fel de fructe – proaspete, congelate, din compot.
- Daca alegi sa folosesti fructe congelate, trebuie sa stii ca NU e nevoie sa le decongelezi inainte! De altfel, fructele congelate sunt perfecte pentru reteta aceasta pentru ca vor face crumble-ul mai zemos si aromat!
- Indiferent ca folosim fructe proaspete sau congelate, avem nevoie de 600g fructe.
- Nu iti face griji, da, fructele congelate lasa foarte mult sus, mai ales ca nu le decongelam inainte, insa faina si zaharul ajuta acest suc sa se transforme intr-un sos delicios si minunat alaturi de ingheteta!
- Vrei sa pregatesti Crumble de vara in avans? E foarte simplu! Pregatesti totul doar ca nu dai tava la cuptor, ci o acoperi foarte bine cu folie alimenatara si o dai la congelator. Apoi, cand ai nevoie, o pun in cuptor (fara a incinge cuptorul inainte si fara a decongela tava) la 180 °C, timp de o ora sau pana este frumos rumenit.
- E foarte usor sa dublezi sau chiar triplezi cantitatile din reteta in functie de numarul de invitati la masa.
Ingrediente pentru 4-6 portii de Crumble de vara
Timp de preparare 45 minute, dificultate redusa
Ingrediente pentru umplutura Crumble de vara
Ingrediente pentru toping Crumble de vara
- 100g fulgi de ovaz Countryside
- 60g zahar brun Belbake
- 60g faina Belbake
- 120g unt bio Milbona, rece, taiat cubulete
- coaja de la o lamai
Toate ingredientele necesare prepararii retetei de Crumble de vara va asteapta in magazinele LIDL!
Incingem cuptorul la 180 °C. Ungem cu unt o tava de 10×20 cm (sau un vas termorezistent).
Intr-un bol incapator amestecam fructele, faina, zaharul, scortisoara.
In alt bol punem ingredientele pentru toping – fulgi de ovaz, zahar brun, faina, unt, coaja de lamaie.
Amestecam foarte bine cu degetele, astfel incat sa obtinem o compozitie omogena, care se strange in bucati cand o apasam cu degetele.
Pe fundul vasului punem amestecul de fructe. Deasupra punem topingul cu fulgi de ovaz, astfel incat sa acoperim fructele cu un strat uniform.
Dam la cuptorul incins 30-35 minute sau pana toping-ul este crocant si rumenit.
Crumble de vara se serveste fierbinte, neaparat cu un glob din inghetata voastra perferata! Iar in gama Gelatelli de la LIDL gasiti cu siguranta ceva pe gustul vostru! Eu prefer inghetata Gelatelli de nuci, carmael sarat sau vanilie. Voi? Sa va fie de cel mai bine!
Immm, ce poftă mi-ai făcut. Ăsta era un desert pe care îl mâncat în Franţa acum 5 ani. De atunci nu am mai mâncat aşa ceva. Am să fac şi eu după amiază, că am acasă toate ingredientele, inclusiv unt Milbona. Mulţumesc de remember 🙂
Multă sănătate!
cu drag, multa sanatate!