Rulada 5×5 cu gem este o rulada din caietul mamei care se pregateste de mult la noi in casa, dar pur si simplu uitasem de ea! Acum ca am gasit caietul “mama Lucia”, am zis ca e neaparat sa vi-o impartasesc!
De ce Rulada 5×5 cu gem? Pentru ca sunt 5 ingrediente: oua, zahar, vanilie, faina, gem. Toate ingredientele sunt multiplu de 5, deci reteta e foarte usor de retinut si o puteti pregati oricand si oriunde, fara a avea reteta la indemana!
Rulada 5×5 cu gem – tot ce trebuie sa stii despre reteta:
- Coacem rulada in tava mare a cuptorului sau tava cu care este acesta prevazut.
- Este important sa lucram foarte repede, cu foaia fierbinte, pentru ca aceasta sa nu se rupa.
- Coacem aluatul numai cat sa faca o crusta. Daca il coacem prea mult, devine crocant si nu se mai poate rula.
- Pentru compozitie folosim gemul preferat sau o crema tartinabila. Pentru varianta cu mai putin zahar, putem inlocui zaharul din compozitie cu indulcitor (doar sa nu fie unul lichid, ci unul care se preteaza si la copt). Pentru umplutura putem folosi magiun fara zahar.
- Recomand cu drag pentru umplutura dulceturile si gemurile Camara Noastra, din magazinele LIDL. Magiunul este GE-NI-AL!
- Peste gem putem adauga nuca macinata, inainte de rula foaia de aluat.
- Pentru o rulada cu cacao, punem in reteta doar 100g faina si adaugam 25g cacao amara.
Rulada 5x5 cu gem – Ingrediente pentru 20 felii
- 5 oua mari (L sau XL)
- 125g zahar tos
- zahar vanilat Belbake
- 125g faina
- 125g gem de maciese Camara Noastra
- zahar pudra Belbake (optional)
Toate ingredientele necesare prepararii retetei de “Rulada 5×5 cu gem” va asteapta in magazinele LIDL din toata tara!
Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu hartie de copt tava cea mai mare a cuptorului.
Intr-un bol incapator punem ouale. Adugam zaharul tos si zaharul vanilat. Amestecam cu mixerul la viteza mare pana ouale isi dubleaza cantitatea si sunt spumoase.
Adaugam faina, amestecam din nou pana avem un aluat omogen. Este suficient cca 1 minut cu mixerul.
Turnam aluatul in tava. Nivelam intr-un strat subtire si uniform, cu ajutorul unei spatula.
Coacem 10-12 minute sau pana aluatul are o crusta.
Intre timp, pregatim un prosop curat pe masa de lucru. Rasturnam aluatul fierbinte pe prosop, pudram putin zahar. Acoperim cu folie alimentara si rulam cat de strans putem. Lasam in folie 15-20 minute.
Desfacem aluatul usor si ungem cu gem, intr-un strat subtire. Nu va faceti griji daca aluatul se rupe, il vom “lipi” la loc cu gem. Rulam din nou, cat de stran putem, ajutandu-ne de folie alimentara. Lasam la frigider 30 minute inainte de feliere.
Rulada 5×5 cu gem este gata si poate fi feliata! Este un deliciu: atat de pufoasa si merge perfect la micul dejun, alaturi de lapte sau ceai! Sa va fie de cel mai bine!
P.S. Iti place rulada sarata? Incearca si reteta de Rulada de frittata cu pate! Este delicioasa si se pregateste rapid!