Muschi de vita cu gorgonzola si sparanghel

Pentru mesele deosebite, pentru zilele in care ati vrea o cina deosebita la restaurant dar totusi sunteti acasa, va recomandam cu drag reteta noastra de azi – Muschi de vita cu gorgonzola si sparanghel

Muschi de vita cu gorgonzola si sparanghel

Desigur, putem face orice zi una deosebita, cu o masa simpla, dar totusi speciala. Exact asa este reteta de Muschi de vita cu gorgonzola si sparanghel – simpla si deosebita! Desigur, a gatit-o #DomnulDon, pentru ca Sergiu este expertul in care la noi in casa, eu fiind sefa prajiturilor.

Muschi de vita cu gorgonzola si sparanghel

Toate ingredientele pe care le folosim azi, le gasiti pe WWW.MIRAMAX.RO (click pentru a accesa magazinul online). I-am descoperit pe cei de la Miramax in pandemie, cand de altfel au si deschis magazinul online si au inceput sa faca home delivery. Au produse deosebite, i-am gasit cautand prosciutto, mozzarella, parmesan si alte produse aduse direct de la sursa mea preferata: Italia ♥

Foloseste codul de reducere TEO10 pentru 10% extra reducere la comanda ta!

Ce imi place la Miramax? In sfarsit avem acces la produse care in mod normal le gasim doar in restaurante, dar le preturi foarte bune si accesibile. Gasiti AICI o lista a locatiilor unde livreaza Miramax si puteti vedea AICI un haul al cumparaturilor pe care le facem in mod frecvent de la ei: mezeluri din Italia, branzeturi de tot felul, crveti, vita si, bineinteles, vin (alb, rosu, prosecco si ce doreste sufletul vostru).

Muschi de vita cu gorgonzola si sparanghel

Muschi de vita cu gorgonzola si sparanghel – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Am ales o bucata de muschi de vita Angus din America de sud. De ce vita din America de Sud? Pentru ca este o carne mult mai frageda, datorita modului in care sunt crescute vacutele, hranite, urmarite. Vitele sunt crescute numai pentru carne si nu sunt mulse pentru lapte, iar asta face carnea mai grasa (cu filamentele delicioase de grasime) si mult mia frageda, indiferent de modul de gatire. In plus, in America de Sud exista o adevarata traditie pentru cresterea vitelor, fermele sunt specializate in tot ce inseamna procesul tehnologic, ca in farfuria noastra sa ajung doar carne de cea mai buna calitate.
  • Sergiu a curatat cu atentie bucata de muschi de vita de micile pielite sau nervuri. Nu e complicat deloc, aveti pur si simplu nevoie de un cutit bine ascutit. Apoi, a portionat carnea in bucati de cca 4-5 cm grosime. O leaga apoi pe fiecare cu sfoara pentru bucatarie, pentru ca astfel sa isi pastreze forma rotunda la prajit/cuptor. Foarte simplu, va promit!

muschi de vita cu gorgonzola si sparanghel

  • O data ce „ii dam fata” in tigaie, respectiv sigiliam carnea pe toate partile, astfel incat sa fie rumenita, putem continua sa gatim muschiul de vita in tigaie sau il dam la cuptor. Modul de gatire depinde de gustul fiecaruia, in functie de cum prefera carnea: in sange, medium sau bine facuta. Desigur, eu o prefer bine facuta, asa ca a mers si la cuptor. De precizat: chiar daca e bine facut, acest muschi de vita este foarte fraged oricum, deci la fel se topeste in gura, chiar daca sta si la cuptor!
  • Apoi, din bucata de carne ramasa, am de gand sa fac o super ciorba de vacuta sau o tocanita la slow cooker. Nu risipim nimic si, dintr-o astfel de bucata de muschi de vita, putem, cu usurinta, sa facem 3 preparate delicioase!

muschi de vita cu gorgonzola si sparanghel

  • Hai sa va povestim putin despre untul cu gorgonzola. Am ales untul Parmareggio, pe care il cumparam de la Miramax in calup de 1 kg. Astfel, e usor de portionat in bucati de 100 sau 200g si am mereu unt la indemana in congelator si frigider. Am amestecat untul cu gorgonzola, usturoi, verdeturi (patrunjel, busuioc) si sare si piper dupa gust. Am facut un baton din untul aromat, l-am invelit in folie alimentara si l-am dat la rece. Este minunat peste friptura de orice fel, dar si in sanwdich sau panini.
  • Daca doriti sa faceti un sos de gorgonzola, punem intr-o tigaie o lingura de unt si o lingura de ulei de masline. Punem usturoiul trecut prin presa si lasam cateva secunde. Adaugam smantana pentru gatit si gorgonzola, amestecam pana gorgonzola este topita si avem un sos omogen. Adaugam si ierburile aromatice. In cazul sosului, in pregatim doar la final, pentru a-l turna cald, peste friptura fierbinte.

muschi de vita cu gorgonzola si sparanghel

  • Muschiul de vita pregatit astfel, merge perfect cu o garnitura simpla, cum este sparanghelul. Am folosit sparaghel congelat OROGEL, pe care l-am oparit foarte putin in apa cu sare, apoi l-am scos intr-un bol cu apa cu gheata. Astfel, sparanghelul isi pastreaza culoarea si se opreste procesul de fierbere. Il tragem apoi la tigaie cu putin unt si ulei de masline, sare si piper. E atat de fraged si de aromat la final, iar, avand o aroma fina, este perfect alaturi de untul cu gorgonzola, care are o aroma mai puternica.

La capitolul vin, am ales alaturi de reteta de Muschi de vita cu gorgonzola si sparaghel tot un vin din Italia – Negroamaro – Montemajor Quattronotti – Puglia.

Vin rosu proaspat, cu de note de fructe negre (mure, prune coapte, cireșe negre) și condimente. Gust savuros, cu corp plin, tanini și aciditate echilibrate și arome opulente și dulci de afine, zmeură neagră, cireșe negre, prune uscate și gem de mure, completate de note de lemn dulce, piper alb.

muschi de vita cu gorgonzola si sparanghel

Ingrediente pentru Muschi de vita cu gorgonzola si sparanghel

muschi de vita cu gorgonzola si sparanghel

Apasati PLAY in fereastra de mai jos pentru modul de preparare al retetei de Muschi de vita cu gorgonzola si sparanghel!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.