Sos din caju pentru paste

Sos din caju pentru paste? Nu doar ca se pregateste in doar cateva minute, dar este atat de cremos si delicios! L-am servit alaturi de paste fara gluten, dar merge perfect cu orice fel de paste!

sos din caju pentru paste

Sos din caju pentru paste – tot ce trebuie sa stii despre reteta!

  • am folosit caju natur de la Lidl, neprajit, fara adaos de ulei sau sare.
  • puteti lasa caju la inmuiat 30 minute în apa inainte de folosire, asta il face mai moale si rezulta un sos mai cremos.
  • caju are o aroma dulce naturala, pe care o balansam in sosul nostru cu zeama de lamie si piper. Dar putem adauga si fulgi chili pentru un extra kick picant.
  • am folosit parmesan in sosul meu, dar pentru o varianta 100% vegana, puteți folosi “parmesan vegetal”, respectiv fulgi de deojdie inactiva uscata.
  • in loc de apa putem folosi si lapte vegetal, de soia, migdale, orz sau caju, doar sa alegem o varianta fara zahar adaugat, caju fiind destul de dulce, asa cum va spuneam mai sus.
  • pentru cele mai bune rezultate si un sos super-cremos, folositi un blender de mare viteza, cum sunt cele pentru prepararea smoothie-urilor.

sos din caju pentru paste

Sos din caju pentru paste – la ce il folosim?

  • in primul rand la paste, de unde si denumirea retetei. Merge perfect alaturi de orice tip de paste dar si la cuptor, pentru lasanga vegana.
  • este un sos excelent pentru burgeri, friptura, legume (broccoli, conopida, legume crude gen castraveți, morcovi, ridichi).
  • se pastreaza foarte bine cateva zile la frigider, in borcan inchis ermetic
  • concureaza cu orice sos alb, il puteti folosi in loc de sosul Alfredo, sos pentru paste carbonara de post/vegane sau becamel.

sos din caju pentru paste

Sos din caju pentru paste – Ingrediente pentru 6 portii:

  • 300g caju natur (2 cani)
  • 250ml apa (1 cana)
  • 60g parmesan / fulgi drojdie inactiva (1/4 cana)
  • sare, piper dupa gust
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • paste fara gluten

Toate ingredientele folosite va asteapta in magazinele LIDL.

sos din caju pentru paste

Mod de preparare Sos din caju pentru paste

  1. Lasam caju 30 min la hidratat in apa calda. Scurgem foarte bine.
  2. Punem in blender toate ingredientele si amestecam la viteza foarte mare, pana avem un sos cremos.
  3. Repet, pentru cele mai bune rezultate, folositi un blender de mare viteza, de genul celor folosite pentru smoothie.
  4. Ajustam la gust de sare, piper, zeama de lamaie.
  5. Fierbem pastele fara gluten, dupa indicatiile de pe ambalaj.

sos din caju pentru paste

Masa este gata! Reteta de Sos din caju pentru paste e bine de avut mereu in caietul de retete pentru perioadele de post, cand ne dorim sa mancam mai sanatos sau in cazul persoanelor cu intoleranta la gluten sau lactoza (dar nu uitati sa folositi “parmesan vegan” in acest caz). Sa va fie de cel mai bine!

sos din caju pentru paste

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.