Rulada de frittata cu pate

Cine spune ca retetele simple nu pot fi delicioasa? Sau ca din doar cateva ingrediente nu poate iesi o reteta wow? Ei bine, reteta noastra de azi – Rulada de frittata cu pate – ne demonstreaza cum uneori, simplu e sofisticat si, ingrediente putine dar de calitate, fac o masa cu adevarat delicioasa.

rulada de frittata cu pate

Rulada de frittata cu pate este perfecta pentru pachetelul de la scoala sau birou, usor de pregatit, poate fi o reteta in timpul saptamanii sau un aperitiv pentru mesele festive.

Aceasta Rulada de frittata cu pate este o gustare delicioasa pentru copiii, Luca e super fericit cand o pregatim in diminetile de weekend sau cand o gaseste in caserola cu pachetelul de la scoala.

rulada de frittata cu pate

Rulada de frittata cu pate – Tot ce trebuie sa sii despre reteta

  • Pentru o frittata colorata si aromata, adaugam in compozitie ardei tricolor, taiat foarte fin. Ce mai putem pune in amestecul de ouă? Ceapa rosie sau ceapa verde/chives, patrunjel sau marar proaspat, ierburi aromatice uscate, cubulete de rosii uscate.
  • Pentru o rulada rosie? Adaugam in oua o lingura de pasta concentrata de tomate. Pentru o rulada verde? Adaugam 2-3 linguri de spanac dat prin blender. Daca agaugam spanac, tare bine merge si putin praf de usturoi.

rulada de frittata cu pate

  • Pentru cele mai bune rezultate, imediat ce scoatem frittata din cuptor, o rasturnam pe masa de lucru si o lasam sa se zvante putin, apoi o rulam imediat.
  • Dupa ce umplem rulada cu pate, o lasam la rece 2-3 ore inainte de feliere.
  • Rulada de frittata cu pate se pastreaza 2 zile la frigider, astfel ca o puteti manca in weekend la micul dejun si o puteti pune in pachetelul celor mici in timpul saptamanii.

Pentru umplutura folosim Pepe Pate fin din ficat de pui, un pate special conceput pentru copiii. Produsele Pepe, nou aparute pe piata din Romania, sunt produse cu traditie in Europa, fiind produse de Perutnina Ptuj, cel mai important producător şi procesator de carne de pui din Sud-Estul Europei!

rulada de frittata cu pate

Produsele Pepe – special destinate copiilor – contin carne de pui de cea mai buna calitate

  • Perutnina Ptuj este un producator care controleaza intreg sistemul de productie: pasarile cresc la sol, free range; hrana lor este produsa din culturi proprii si consta intr-un mix de cereale, minerale si vitamine. NU sunt folositi hormoni de crestere sau antibiotice.
  • Produsele au un conținut ridicat de carne – 90% – realizare din partie de pui si curcan atent selectionate.
  • Sunt bogate in proteine, nu au potentiatori de gust, arome artificiale, colorantie.
  • Nu contin gluten.
  • Au un continut redus de sare.
  • Descopera toate produsele pe https://www.perutnina.ro/ro/produse/pepe/

rulada de frittata cu pate

Ingrediente pentru 20-22 felii de Rulada de frittata cu pate

  • 6 oua mari
  • 100g parmesan dat pe razatoare
  • ¼ ardei rosu taiat fin
  • ¼ ardei verde taiat fin
  • ¼ ardei galben taiat fin
  • sare si piper dupa gust
  • 200g (4 tuburi) Pepe Pate fin din ficat de pui

rulada de frittata cu pate

Incingem cuptorul la 160°C. Ungem cu unt si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.

Intr-un bol incapator batem ouale ca pentru omleta, cu sare si piper dupa gust. Adaugam parmesanul razuit si ardeiul taiat fin. Amestecam bine. Turnam compozitia in tava pregatita si nivelam cu spatula.

rulada de frittata cu pate

Coacem 12-15 minute sau pana frittata este bine legata, fara a fi rumenita. Intre timp, tapetam masa de lucru cu folie alimentara. Scoatem rulada din tava si o rasturnam pe masa de lucru. Indepartam hartia de copt si o lasam 2-3 minute sa se racoreasca putin. Ungem cu pate in strat uniform. Rulam cat de strans putem si invelim rulada in folie alimentara. Dam la rece 2-3 ore inainte de feliere.

rulada de frittata cu pate

Reteta de Rulada cu frittata cu pate va intra rapid in topul retetelor favorite ale familiei si copiii o vor iubi in mod special! Pateul Pepe mini este atat de fin! Noi ne-am indragostit iremediabil de el! Iar faptul ca vine in portii mici de 50g, il face si mai bun pentru sandvisurile copiilor – este o portie perfecta, nu ramane desfacut, nu se oxideaza ca pateurile in ambalaje mari. Noua ne plac mult produsele Pepe, sper sa le descorperiti si voi, sa le cititi eticheta si sa zambiti asa cum am facut si noi – este o eticheta asa cum ne dorim sa citim 😊

rulada de frittata cu pate

 

 

4 Comments

  1. Virgil

    Felicitari si multumiri pentru retete.
    Ma gandeam sa folosesc la rulada fritatta sunca de Praga in loc de pate. Ar merge?

  2. Unde se gasesc produsele Pepe?
    Multumesc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.