Chec cu nuci pecan si sirop de artar

De fiecare dat cand e “Saptamana Americana” in magazinele LIDL, stiu ca urmeaza sa imi refac stocul de sirop de arțar, nuci pecan, brownies, bezele si fulgi de ceapa si…tot ce e la raft! Pentru ca Saptamana Americana e una dintre preferatele mele, i-am dedicat reteta de azi – Chec cu nuci pecan si sirop de artar ♥

chec cu sirop de artar si nuci pecan

Chec cu nuci pecan si sirop de artar – checul pe care toata lumea il va iubi! Siropul de artar ii da o aroma speciala, de caramel, iar vanilia si nucile pecan crocante il fac cu adevarat deosebit! Este un chec foarte umed, ai spune ca este insiropat! Se pastreaza umed si pufos zile in sir, desi este prea bun pentru a rezista cateva zile in sir intr-o casa plina de pofticiosi! Este o gustare dulce perfecta pentru toata familia – stii exact ce ingrediente contine si poti diminua cantitatea de zahar in functie de preferinte.

chec cu nuci pecan si sriop de artar

Reteta de Chec cu nuci pecan si sirop de artar este o adaptare dupa o reteta a Marthei Stewart, daca tot vorbeam de Saptamana Americana. Doar ca eu am schimbat cantitatile si am scazut dramatic cantitatea de zahar. Am renuntat total la zaharul tos si am folosit doar 100g zahar brun. Este suficient? Este mai mult decat suficient si siropul de artar, pe langa aroma minunata, indulceste checul nostru ♥

Este un chec foarte dens, astfel ca o felie este suficienta pentru o portie. Ce inseamna asta? Ca ne ajunge toata saptamana pentru pachetelul de la scoala sau birou. Se poate si congela si incalzi in cuptorul cu microunde inainte de servire.

chec cu nuci pecan si sirop de artar

Chec cu nuci pecan – Tips and tricks pentru reusita retetei

  • este important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, deci le scoatem din frigider cu minim 2 ore inainte de folosire.
  • folosim un unt de minim 82% grasime. Va recomand untul german Pilos sau untul irlandez Milbona de la LIDL.
  • pentru a fi si mai crocante si aromate, prajim nucile pecan in tigaie, fara adaos de grasime, pana sunt usor rumenite. Astfel se activeaza si uleiurile esentiale din nuci si aroma lor specifica devine si mai intensa.

chec cu nuci pecan si sirop de artar

Ingrediente pentru o bucata de Chec cu nuci pecan si sirop de artar – 10-12 felii

250g unt Pilos moale, la temperatura camerei

100g zahar brun Belbake

50ml sirop de artar Maribel

5 oua

2 pliculete zahar vanilinat Belbake/miezul de la o pastaie de vanilie Belbake

200g faina Belbake

un pliculet praf de copt Belbake

150g nuci pecan Alesto

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Chec cu nuci pecan si sirop de artar va asteapta in magazinele LIDL

Pregatim o tava de chec clasica, o ungem cu unt si faina sau unt si hartie de copt. Incingem cuptorul la 170°C. Rumenim nucile in tigaie, apoi le taiem grosier din cutit. Batem untul spuma impreuna cu zaharul si vanilia. Trebuie sa avem unt moale, la temperatura camerei. Batem cu mixerul 5-7 minute la viteza mare sau pana avem o spuma aerata. Adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Punem si siropul de artar.

chec cu nuci pecan si sirop de artar

La final adaugam faina, cernuta alaturi de praful de copt. Incorporam si nucile in compozitie, folosind o spatula. Turnam compozitia in tava. Cocem in cuptorul preincins la 170°C timp de 50-60 minute. Dupa primele 40 minute sau cand checul e frumos rumenit, acoperim cu folie de aluminiu si lasam sa se coaca in continuare, pana trece testul scobitorii.

chec cu nuci pecan si sirop de artar

Cand checul e gata, il lasam sa se raceasca in tava pana ajunge la temperature camerei, apoi Il putem felia. Merge perfect alaturi de un pahar de lapte rece sau ceai, dimineata la micul dejun. Cu siguranta reteta de Chec cu nuci pecan si sirop de artar va fi un succes! Sa va fie…de cel mai bine ♥

Iti place combinatia de sirop de artar si nuci? Incearca si retetele de Muffins cu sirop de artar si nuci sau reteta de Budinca de cozonac cu banane si sirop de artar.

4 Comments

  1. Andreea

    Salut Teo,
    In lista de ingrediente nu sunt trecute ouale. Sunt 5 in total?
    Multumesc

  2. Am făcut acest chec aseară ☺️
    A ieșit foarte delicios dar mi se pare că e prea mult unt.
    Teo daca ai vreo idee cum sa modific cantitatea de unt și cu ce il pot înlocui ți-aș fi recunoscătoare!

    • Salut. Asa este reteta, cu mult unt. Daca vrei sa ajustezi cantitatea de unt, trebuie sa lucrezi la toate ingredientele, deci sa calculezi pentru fiecare in parte cat se pune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.