Biscuiti cu unt de arahide (Reteta rapida)

Reteta de Biscuiti cu unt de arahide este una pe care toate mamicile trebuie sa o stie! Se pregatesc extrem de usor si sunt super hranitori, fiind o gustare minunata pentru cei mici! Puteti coace Biscuiti cu unt de arahide pentru micul dejun, ca o gustare in timpul zilei si mai ales pentru pachetelul de la scoala! Merg perfect alaturi de dulceata de orice fel, miere, iaurt, lapte batut sau un pahar de lapte rece!

biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Poti folosi unt de arahide cremos (smooth) sau cu bucatele de arahide (crunchy) in functie de preferinta personala. Cantitatile si modul de preparare raman aceleasi.
  • Eu am folosit 80g zahar brun. Daca doriti Biscuiti cu unt de arahide mai dulci, puteti folosi mai mutl zahar. Sau puteti sa nu puneti zahar deloc, pentru o varianta si mai light.
  • Puteti pregati aluatul cu 2-3 zile inainte si il tineti la frigider pana in momentul coacerii.
  • Aluatul se poate congela pana la 2 luni.

biscuiti cu unt de arahide

Ingrediente pentru 20-30 bucati de Biscuiti cu unt de arahide

  • 125g unt pilos, 82% grasime
  • 125g unt de arahide Mckennedy
  • miezul de la o pastaie de vanilie Belbake
  • 80g zahar brun Belbake
  • 1 ou mare
  • 250g faina Belbake
  • ½ pliculet praf de copt Belbake

Toate ingredientele necesare retetei de Biscuiti cu unt de arahide va asteapta in magazinele LIDL 

biscuiti cu unt de arahide

Untul si untul de arahide trebuie sa fie moi, la temperatura camerei, asa ca le pegatim din timp, lasandu-le pe blatul din bucatarie.

Spumam cele doua tipuri de unt, zaharul brun si vanilia, 4-5 minute cu mixerul la viteza mare. Adaugam oul, amestecam. La final punem faina, cernuta impreuna cu praful de copt. Vom obtine un aluat omogen, foarte bine legat. Facem un disc de aluat, il invelim in folie alimentara si il lasam la rece 15 minute.

biscuiti cu unt de arahide

Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu hartie de copt 2 tavi mari. Din aluatul rece, modelam bilute de aluat de marimea unei mingi de ping-pong. Asezam bilutele in tava si folosim o furculita pentru a aplatiza biscuitii.

Coacem tavile pe rand, 15 minute sau pana biscuitii sunt usor rumenite. Le lasam sa se raceasca in tava inainte de a le muta pe un platou.

biscuiti cu unt de arahide

Una din bucuriile retetei de Biscuiti cu unt de arahide? Cantitatile se dubleaza foarte usor pentru si mai multi biscuiti! In plus, se pastreaza fragezi pana la o saptamana! Pofta buna!

biscuiti cu unt de arahide

 

29 Comments

  1. Ramona

    Buna Teo, daca vreau sa pun mai putin unt de arahide, eventual doar 50gr, cu cat unt de masa ar trebui sa suplimentez reteta ca sa iasa ok aluatul? Multumesc pentru retetele minunate.

    • Salut, Ramona. Va trebui sa ajustezi cantitatile tuturor ingredientelor, deci trebuie sa calzulezi pentru fiecare in parte (regula de 3 simplu merge un-doi). Iti multumesc!

  2. Buna Ramona! Presupunand ca untul tau de arahide are cam 50% grasime, din care tu vrei sa pui doar 50 g, atunci ar trebui sa suplimentezi ingredientele cu 35 g de unt.

  3. Mădălina Luca

    Buna Teo! Dacă renunț la zahăr și pun în schimb niște miere de albine crezi că este vreo problemă? mulțumesc!

    • Salut, Madalina. Nu cred sa fie ceva in neregula, cu siguranta nu vor fi la fel, insa nu ceva ce sa nu poata fi mancat. 🙂

  4. Bună, Teo! Mulțumesc frumos de rețetă, am urmat-o pas cu pas și totul a ieșit foarte bun. Mereu ești sursa mea de inspirație în bucătărie!

    • Salut, Ella! Iti multumesc pentru cuvinte si ma bucur ca biscuitii sunt pe placul tau!

      • Andrada

        Buna Teo,
        Par deliciosi. Te rog, poti sa imi spui daca untul si untul de arahide se mixeaza in acelasi timp? Sau intai mixam untul dupa care adaugam restul ingredientelor?
        Multumesc muult!
        Andrada

        • Salut, Andrada. Am precizat in text: Spumam cele doua tipuri de unt, zaharul brun si vanilia, 4-5 minute cu mixerul la viteza mare. Deci de la bun inceput le punem pe amandoua.

  5. Buna Teo,

    Am facut si eu biscuitii, sunt absolut deliciosi. Multumin pentru reteta!

    Numai bine,
    Diana

    • Salut, Diana! Ma bucur ca au fost pe placul vostru. Multumesc mult pentru incredere si numai bine si voua!

  6. Mioara

    Buna Teo ! Pentru varianta de post ,daca nu pun ou ,iese ?

    • Pune in locul oului banana pisata, este nevoie de ceva care sa lege. Insa nu iti garantez acelasi rezultat.

  7. Bianca

    Buna, trebuie neaparat sa ii facem bilute si sa i modelam cu fruculita? Se pot face cu diferite forme? Multumesc

    • Salut. Aluatul nu este potrivit pentru a fi intins si a se decupa cu forma. Pentru cele mai bune rezultate urmeaza pasii retetei.

    • Salut. Aluatul nu este potrivit pentru a fi intins si decupat cu forma. Pentru cele mai bune rezultate urmeza pasii retetei.

      • Au iesit fooarte buni, am folosit unt de arahide natural si unt de cocos(in loc de unt) si am adaugat un sfert de linguriță de sare si jumătate de lingurita de esenta de migdale. Si ciocolata ca asa am vazut in filme. Geniali, mulțumesc Teo!

  8. Delicioși. Mai ales cu unt de arahide crunchy

  9. Daniela

    Multumim pentru reteta! Ar putea fi facuti biscuitii doar cu und de arahide?

  10. Stefania Sirbu

    Foooaaaarte bune! Multumim pentru reteta!

  11. Monica Matei

    Buna Teo, de ce trebuie sa adaugam praf de copt? Se poate inlocui cu bicarbonat, 1 lingurita?
    Multumesc

  12. Buna Teo. Oare cu ce as putea sa inlocuiesc untul? Multumesc

    • Salut. Pentru cele mai bune rezultate nu recomand inlocuirea ingredientelor. Eu doar cu unt am facut reteta, doar pentru aceasta varianta pot garanta.

  13. Ramona

    Au iesit minunati!!! Biscuiti fiind, au trebuit neaparat cu forme, copiii au inlocuit furculita cu decupatoarele! ‍♀️ Imi
    pare rau ca nu pot pune poze! Au fost minunati si la forma si la gust!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.