Quesadilla cu carne tocata

Quesadilla cu carne tocata este o reteta perfecta pentru un pranz rapid si plin de savoare! Dar Quesadilla cu carne tocata este perfecta si la cina si, ceea ce ramane, merge in pachetelul de maine de la scoala si de la birou, pentru ca este la fel de buna si rece sau incalzita putin in cuptorul cu microunde.

quesadilla cu carne tocata

Quesadilla cu carne tocata – ce este quesadilla?

Specifica bucatariei hispanice, quesadilla este un preparat pe baza de tortilla si multa branza. In spaniola branza este “queso”. Asa ca….queso + tortilla = QUESADILLA! Cu ce poti umple quesadilla? Cu orice! De la carne tocata la legume mexicane, fasole, puiul ramas de la cina, chorizo sau alte tipuri de mezeluri, cubulete de cartofi dulci etc.

quesadilla cu carne tocata

Poti pregati quesadailla in doua moduri: fie pui o tortilla in tigaie, o umpli de cascaval si cand acesta se topeste pui restul de toping, indoi tortilla in doua si o prajesti pe amebele parti. Sau poti pregati quesadilla asa cum pregatim azi Quesadilla cu carne tocata: punem o tortilla in tigaie, punem branza data pe razatoare, umplutura, inca putina branza si o tortilla care acopera tot. Apoi prajim Tortilla cu carne tocata pe ambele parti, in tigaie, fara adaos de ulei, pana e frumos rumenita.

Pentru quesadilla (dar si in general pentru gustarile lui Luca de la scoala) folosesc tortilla de la LIDL. Le gasesc in mai multe variante si sunt in gama permanenta LIDL, adica le gasim mereu in magazine.

quesadilla cu carne tocata

Tortilla cu carne tocata - Ingrediente pentru 3 quesadilla (6 portii):

  • 6 tortilla Snack Day
  • 2 linguri ulei de masline Primadonna
  • o ceapa alba mica, taiata marunt
  • 2-3 catei de usturoi trecuti prin presa
  • 500g carne tocata de vita
  • 350g sos pentru paste Cambino
  • o lingura oregano Mikado
  • o lingura busuioc Mikado
  • 400g (2 pungi) cascaval razuit Milbona
  • sare Castello
  • piper Mikado

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Quesadilla cu carne tocata va asteapta in magazinele LIDL.

Incearca si reteta de Quesadilla cu avocado – (click pe titlu pentru a accesa reteta) – este una din retetele care fac pachetelul de la scoala cu adevarat deosebit!

quesadilla cu carne tocata

Intr-o tigaie incapatoare calim in ulei de masline ceapa si usturoiul, 1 minut, pentru a-si elibera aroma. Adaugam carnea tocata si o prajim pana este foarte bine facuta. Cu o lingura de lemn, rupem carnea pe masura ce se prajeste, astfel incat sa avem bucatele mici. Cand carnea e facuta, scurgem excesul de grasime. Adaugam sosul pentru paste, ierburile aromatice, sare si piper dupa gust. Amestecam totul si lasam sa fiarba la foc mic 20-30 minute. Umplutura e gata, asa ca punem in tigaie o tortilla, o presaram cu branza.

quesadilla cu carne tocata

Punem un strat uniform din umplutura de carne tocata (1/3 din cantitatea pregatita). Presaram din nou un strat generos de branza, acoperim cu o a doua tortilla. Prajim tortilla la foc mic, 4-5 minute pe fiecare parte sau pana e frumos rumenita.

quesadilla cu carne tocata

Quesadilla cu carne tocata este o idee delicioasa pentru orice masa din zi! Umplutura este foarte usor de personalizat in functie de gusturile noastre dar si in functie de ce avem prin camara sau frigider. Sa va fie de cel mai bine!  

quesadilla cu carne tocata

 

9 Comments

  1. Andreea

    N-am reusit sa fac poze sa te taguiesc , dar iti scriu aici. A iesit bestialaaaa! S-a mancat instant.Multumim pentru inspiratia zilnica!

  2. Foarte buna a iesit si foarte usor de facut. Si carnea pregatita in avans e perfecta pentru o quesadilla rapida la micul dejun.
    Data viitoare cred ca voi pune si cateva feliute de ardei iute sau sos picant.

  3. Buna, Ingredientele le consideri curate teo, bube calitativ?

  4. Claudia

    Am adaugat putin ardei iute, ardei rosu, fasole rosie si porumb. A iesit delicioasa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.