Prima noastra reteta din 2021? Prajitura Pavlova! O prajitura delicioasa, cu bezea super-crocanta la exterior si moale la interior, cu o crema fina de vanilie si multe fructe proaspete, combinatie perfecta!
Am ales Prajitura Pavlova din mai multe motive:
- Prajitura Pavlova este foarte usor de pregatit, doar ca are nevoie de un timp indelungat de coacere.
- Puteti alege crema preferata pentru ornare, de la crema de vanilie sau ciocolata si pana la o simple frisca, batuta cu putin zahar pudra si un strop de vanilie.
- Daca optati pentru o crema de vanilie, gasiti AICI reteta de Crema de vanilie sau Crema de patiserie facuta in casa.
- Daca doriti o crema de ciocolata, gasiti AICI cea mai simpla reteta de crema de ciocolata cu mascarpone!
- O alta optiune delicioasa este Lemon Curd sau crema de lamaie, care este acrisoara si se potriveste perfect in combinatie cu bezeaua dulce si crocanta. Gasiti reteta pentru crema de lamaie AICI.
- Daca nu aveti un cuptor electric, ci unul pe gaz, coaceti Prajitura Pavlova la treapta cea mai joasa a cuptorului. Si un truc foarte util: daca stiti ca aveti un cuptor care arde de obicei sau coace prea tare prajiturile, puneti o lingura de lemn la usa, astfel incat usa sa ramana usor intredeschisa.
Un al motiv pentru care am ales Prajitura Pavlova? Pentru ca am dorit sa testez robotul de bucatarie MUM Serie 2 de la Bosch. Si cum puteam sa il testez cel mai bine decat punandu-l la treaba pentru a bate bezeaua? Este un aparat compact si puternic, de mare ajutor pentru cei care doresc sa realizeze rapid si usor chiar si cele mai complicate retete. Campania se numeste #DareToStart deoarece poate fi folosit chiar si de cei incepatori, care nu indraznesc sa creada ca pot fi Chefi la ei acasa! Eu l-am testat pentru prajiturile mele de Craciun, a fost un bun companion!
Ingrediente Prajitura Pavlova (8-10 portii)
- 150g albusuri (cca 4 albusuri de la oua mari)
- 250g zahar tos
- un praf sare
- o lingurita otet
- o lingurita extract de vanilie
- 2 linguri amidon
- crema preferata pentru ornat
- fructe proaspete
Incingem cuptorul la 130°C. Tapetam tava mare a aragazului cu hartie de copt.
Punem albusurile in vasul mixerului, atasam accesoriul balon, potrivit pentru bezea. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si amestecam la viteza mare 10-12 minute sau pana avem o bezea tare, lucioasa, in care granulele de zahar nu se mai simt si care nu cade din vas cand il intoarcem cu fundul in sus.
Adaugam otetul, vanilia, amidonul. Amestcam pana sunt incorporate.
Punem bezeaua in tava, sub forma de cerc, avand grija sa adancim usor la mijloc, pentru crema.
Coacem Prajitura Pavlova 15 minute la 130°C, apoi scadem temperatura la 90°C si coacem 2.5-3 ore sau pana pavlova are o crusta crocanta. O lasam se raceasca foarte bine inainte de a muta cu grija pe un platou. Decoram cu crema preferata si fructe.
Prajitura Pavlova este gata si trebuie doar sa va decideti cum o serviti! Sincer? Parca e cea mai buna cu lingura, direct de pe platou! Sa va fie de cel mai bine sis per sa avem un an 2021 plin de retete miunate, IMPREUNA!