Crema pentru tort si prajitura

crema pentru tort si prajitura

Reteta scurta de vineri – crema pentru tort si prajituri, cea mai simpla crema din lume, gata in mai putin de 3 minute, fara foc, fara bain-marie, fara unt, fara procedee complicate – doar 4 ingrediente si un mixer obisnuit! Da, stiu, va inteleg: cand vedeti ca prajitura cere sa fierbeti crema la baie de aburi, va cam piere pofta sa mai faceti ceva. Da, cremele se taie foarte usor si nu cred ca este ceva mai frustrant decat sa faci o prajitura sau un tort perfect si sa “te impiedici de un ciot” la final, cand nu iese crema. Asa ca azi, la reteta scurat de vineri, va arat crema mea “go to”, care nu se taie niciodata, care se face cat ai spune “CREMA!” si este perfecta pentru torturi (atat ca unplutura cat si pentru a imbraca tortul), pentru cupcakes, pentru prajituri.

crema pentru tort si prajitura

Ingrediente pentru crema suficienta pentru a umple si imbraca un tort de 3 etaje:
– 500g mascarpone
– 200g Nutella
– 200g zahar pudra
– 70g cacao

Scurgem mascarpone de apa pe care eventual a lasat-o. Amestecam mascarpone si Nutella cu mixerul la viteza madie, 1 minut sau pana sut omogenizate. Adaugam si cacaua si zaharul pudra si continuam sa amestecam 1-2 minute. Daca folositi un mixer cu suport, cum este Kitchen Aid, folositi balonul pentru bezea pentru a face crema. Crema se pastreaza la rece, in recipient inchis ermetic, pana la folosire. Inainte de folosire cu 30 min o scoatem din frigider si o lasam pe blatul de bucatarie, pentru a se inmuia suficient ca sa o putem intinde pe tort. Daca uitam sa o scoatem din frigider (si aici va inteleg, si eu uit mreu chestii de genul asta), o amestecam cu mixerul 1 minut si va reveni la forma initiala.

Sper sa va fie utila reteta de crema si sa o folositi la retete una si una, pentru cele mai cele torturi, prajituri si cupcakes!

14 Comments

  1. Andreea

    Mare amatoare de nutella si mascarpone. Combinatia perfecta. Multumesc de reteta

  2. Eu sunt mare amatoare de tot ce este simplu si rapid de preparat.
    Doar ca baietelul meu e alergic, si nu ii dau cacao, iar Nutella nici atat.
    Crezi ca pot pune doar niste zahar vanilat si un pic de zeama de lamaie, ca sa fac crema “alba”? Oare se tine la fel de bine fara nutella si cacao in compozitie?

    Multumesc si spor in tot ce faci!
    Luiza

  3. La 200 g nutella cred ca nu mai trebuie zahar deloc. Folositi prea mult zahar la retete!!!

    • Dana, vorbim despre o crema suficienta pentru a umple si imbraca un tort de 3 etaje, nu de o crema pe care sa o mancam cu lingura. Nu, nu cred ca folosesc prea mult zahar in retete, cre dca trebuie sa invatam sa fim moderati si sa mancam portii mici de deserturi si nu o jumatate de tava o data 🙂 Asta chiar cred!

  4. Buna!
    e suficienta crema pentru a umple si orna doua torturi medii? Multumesc!

  5. Bună Teo!
    Am doar o întrebare. În lista de ingrediente nu apare cacao, în schimb în descrierea rețetei apare.
    Îmi spui te rog o cantitate?

    Mulțumesc!

    • am văzut acum că este, cred că sunt prea somnoroasă.
      Scuze!
      Apropo sunt super fană a cheesecake-urilor tale! 😀

  6. Marianne Rössl

    Buna Teo!
    Sincera sa fiu am gasit si eu o crema fantastica ptr. torturi sau prajituri.
    Multumesc frumos este cea mai buna crema !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.