Salata de fasole verde cu maioneza – una dintre cele mai clasice si simple salate aperitiv, dar cu siguranta una dintre cele mai iubite! Incerci si tu reteta pentru masa de Sarbatori?
Cand eram mica nu imi placea delos fasolea verde, cu siguranta pentru ca nu stiam ce pierd! Apoi am incercat salata aceasta, mai mult de dragul maionezei, pentru ca mama folosea foarte foarte rar maioneza si cand prindeam ocazia? Gustam orice! Asa am descoperit ca Salata de fasole verde cu maioneza si mult usturoi este de fapt un deliciu!
Pentru reteta de Salata de fasole verde cu maioneza puteti folosi orice tip de fasole, verde sau galbena, pastai subtiri sau late, in functie de preferinte si gusturi. Noua ne place foarte mult in varianta cu fasole galbena, pastai late, probabil pentru ca este fasolea cu care era obisnuiti din copilarie. Imi amintesc si acum cand Buni Sia venea de la tara cu un sac maaaare de fasole si ne asezam toti in jurul mesei din bucatarie, povesteam si rupeam capetele de la fasole, apoi fiecare pastaie in 2-3 bucati.
Buni pregateste si acum o fasole verde scazuta delicioasa, cu rosii, pe care o tine la congelator pentru iarna. Aveti AICI reteta de Fasole scazuta cu carnaciori, publicata pe blog in 2007, e alftfel una dintre primele retete publicate pe blog!
In gama Camara Noastra de la LIDL gasiti fasole galbena lata perfecta pentru orice reteta, de la Ciorba de fasole verde si pana la reteta noastra de azi – Salata de fasole verde cu maioneza!
Apasa PLAY in fereastra de mai jos pentru reteta de MAIONEZA DE CASA!
Ingrediente pentru 6-8 portii de Salata de fasole verde cu maioneza
- 450g fasole galbena lata Camara Noastra
- 140g iaurt in stil grecesc Pilos (un borcanel)
- 100g maioneza Kania
- 2 linguri mustar Kania
- 2-3 catei de usturoi
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare Salata de fasole verde cu maioneza
- Fierbem fasolea in apa cu sare pana pastaile sunt moi. Le testam cu furculita.
- Cand furculita intra usor in pastai, inseamna ca sunt gata. Le scurgem foarte bine intr-o sita.
- Pregatim un sos din maioneza, iaurt grecesc, mustar, usturoiul trecut prin presa, sare si piper dupa gust.
- Turnam sosul peste fasole, amestecam foarte bine. Potrivim la gust de sare si piper.
- Putem adauga si putina zeama de lamaie sau fulgi de ardei iute, cozi de ceapa verde sau chives.
Lasam Salata de fasole verde cu maioneza la frigider cel putin 2 ore inainte de servire. De altfel, cu cat sta mai mult la rece, cu atat este mai aromata si sosul mai bine legat.
Salata de fasole verde cu maioneza se pastreaza 3-4 zile la frigider, in caserola inchisa ermetic. O puteti servi ca aperitiv sau o puteti rula intr-o tortilla pentru un sandwich delicios! Sa va fie de cel mai bine! P.S. Aveti AICI si alte retete de APERITIVE!