Prajitura fara coacere

Cauti o prajitura speciala pentru masa de sarbatoare? Vrei sa se pregateasca rapid si fara prea multa bataie de cap? Iti plac prajiturile cu crema si glazura dar nu ai timp de retete complicate? Ai gasit reteta perfecta – PRAJITURA FARA COACERE!

prajitura fara coacere

Toate ingredientele necesare pentru prepararea reteti de Prajitura fara coacere va asteapta in gama permanenta a magazinelor LIDL si sunt foarte accesibile!

De ce avem nevoie pentru Prajitura fara coacere? De un blender pentru a marunti biscuitii. Nu aveti un blender? Nu-i nimic! Punem biscutii intr-o punga groasa si ii maruntim cu ajutorul unui sucitor, nimic mai simplu!

prajitura fara coacere

Ideal este sa folosim o tava cu pereti detasabili. Poate fi o tava dreptunghiulara, cu diametrul de 20x30cm sau o tava rotunda de 23-25cm. Daca nu aveti o tava cu pereti detasabili, puteti foarte simplu sa tapetati tava cu folie alimentara, pentru a fi mai simplu de scos prajitura fara coacere la final.

Prajitura fara coacere –  Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Poti folosi biscuiti digestivi sau biscuitii preferati, doar sa fie fara crema.
  • Pentru crema, poti folosi budinca de vanilie, de ciocolata sau de fructe, in functie de gusturile voastre.
  • Este ideal ca Prajitura fara coacere sa stea la frigider cel putin peste noapte inainte de felire.

prajitura fara coacere

Ingrediente pentru Prajitura fara coacere (16-20 portii)

Ingrediente pentru blat: Prajitura fara coacere

  • 800g biscuiti digestivi Sondey
  • 200g crema de ciocolata si alune ChocoNussa
  • 100g unt Pilos
  • 200ml smantana dulce Pilos

Ingrediente pentru crema Prajitura fara coacere

  • 3 pachete budinca de vanilie Belbake
  • 4 pachetele zahar vanilinat Belbake
  • 5 linguri zahar tos
  • 1 litru lapte Pilos

Ingrediente pentru glazura Prajitura fara coacere

  • 200g ciocolata neagra Fin Carre
  • 200ml smantana dulce Pilos

prajitura fara coacere

Tapetam tava cu hartie de copt sau folie alimentara. Folosim o tava de 20x30cm. Maruntim biscuitii in blender. Punem intr-o craticioara crema de ciocolata, untul, smantana dulce. Amestecam foarte bine pana sunt topite si avem un amestec omogen. Turnam in tava, apasam foarte bine si nivelam pentru a obtine un blat drept. Dam la rece minim 30 minute.

prajitura fara coacere

Amestecam intr-un bol praful de budinca, zaharul tos, zaharul vanilat. Turnam laptele din aproape in aproape, amestecand des, ca sa nu facem cocoloase. Punem pe foc si fierbem la foc mediu spre mic, pana avem o budinca foarte bine legata.

Turnam budinca peste blatul de biscuiti, nivelam cu spatula.  Dam la rece 1-2 ore sau pana budinca e rece si face crusta.

prajitura fara coacere

Rupem ciocolata bucatele. Turnam deasupra smantana dulce. Punem pe foc, la foc mic, pana ciocolata este topita si avem o glazura lucioasa.

Turnam glazura peste crema de vanilie, nivelam. Dam tava la rece peste noapte sau minim 3-4 ore.

prajitura fara coacere

Prajitura fara coacere este gata si e un deliciu! Se feliaza cel mai usor cu un cutit bine ascutit, cu lama trecuta prin apa calduta. Sa va fie de cel mai bine! Alte retete de PRAJITURI DE CASA gasiti AICI!

prajitura fara coacere

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.6/5 (205 votes cast)

13 Comments

  1. CristinaM

    Tocmai îmi fac lista de cumpărături, azi ajung și pe la Lidl.

    Vreau sa încerc reteta ta, mai ales ca sunt începătoare și mi se pare tare usoara.
    Mersi! Sărbători liniștite! ❤️

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Maria Zadu

    Chiar sunt curios la ce preț ar ajunge toate ingredientele, cred că este și o prăjitură foarte accesibilă

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Multumim pentru reteta Teo, o reteta pentru Chec ar merge si una de cozonac dar nu de post.. ca tot se apropie craciunul si anul nou. Sarbatori fericite la toata lumea !!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Alina Nica

    Am facut prăjitura, a iesit foarte gustoasă dar am întâmpinat doua probleme:
    1. Blatul de biscuiți a iesit foarte tare.
    2. Glazura de ciocolata nu se lipește de crema de budincă iar la tăiere are tendinta sa alunece de pe suprafața.
    Ce as putea face sa preîntâmpin asta data viitoare?

    Mulțumesc mult

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    • Poti incerca mai putin unt in blat. Nu am intampinat probleme cu glazura.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Acum am blatul in frigider. Sa vedem ce iese 🙂 eu si dulciurile ne impacam fff bine doar cand le mananc…cu preparatul mai greu spre f greu, dar am zis sa incerc reteta ta pentru ca pare simpla! Wish me luck! An nou cu sanatate si bucurii!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Sigur va iesi minunata. An nou fericit cu sanatate si impliniri!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.