Meniu festiv complet – Gustos in 10 minute

Dragii nostri, am vazut cat de mult v-au placut ideile de meniu festiv complet “Gustos in 10 minute”, asa ca alaturi de Bucegi vrem sa va aducem si mai multe #inspiratie la gatit! Am pregatit 2 meniuri nou-noute, pline de gust si rapid de pregatit.

Asa cum v-am obisnuit, meniurile sunt complete, astfel ca avem pentru voi idei pentru mic dejun, pranz sau cina. Totul se pregateste in cateva minute asta inseamna mai multe momente magice alaturi de familie. Colide in jurul bradului, bucuria deschiderii cadourilor si veselia de a-i revedea pe cei dragi, chiar si intr-un video call.

Speram ca preparatele noatre sa va ghideze in alcatuirea meniului vostru de sarbatori. Va dorim Sarbatori frumoase, linistite si tihnite!

 

Deviza noastra? #PuneCuVarf si toata lumea va fi incantata de preparatele tale!

 

MENIU 1 – GUSTOS IN 10 MINUTE

 

Idee de mic dejun – Mini rulouri cu mazare si ciolan presat

O reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. Acesta este farmecul acestor Mini rulouri cu mazare si ciolan! Sesi este un preparat simplu, poate oricand sa stea pe o masa festiva ca aperitiv.

Ingrediente

Pentru inceput pregatim pasta de mazare. Scurgem mazarea de lichidul din conserva si o punem intr-un blender impreuna cu sare, piper si ulei de masline. Pasam pana obtinem o pasta cremoasa.

Scoatem ciolanul din conserva si il feliem subtire. Ardeii ii taiem bastonase subtiri.

Intindem pasta de mazare pe lipie, adaugam felii de ciolan presat si bastonase de ardei. Rulam strans lipia, apoi putem felia. Aranjam rondelele colorate pe un platou si decoram cu putina crema de otet balsamic (optional).

 

Idee de pranz – Chiftele de porc in sos mexican gratinate

Este atat de simplu sa pregatesti pranzul pentru cei drag, chiar si in zi de sarbatoare! Iti propunem o reteta rapida de chiftele gratinate langa care poti pune garnitura voastra preferata sau chiar o salata colorata.

Ingrediente

Cum se pregateste cea mai simpla reteta din lume? Porneste cuptorul la 200C. Pune chiftelele si sosul mexican intr-o tava termorezistenta. Presara pe deasupra mozzarella si da tava la cuptor pana branza este topita si usor aurie. La final, presara putin patrunjel proaspat tocat marunt. Sfatul nostru? Alege un vas de copt cat mai frumos pe care sa il pui pe masa cat chiftelele sunt fierbinti.

 

Idee de cina – Salata aperitiv cu sfecla, porumb si carne de curcan

Prajeste cateva felii de paine si bucurati-va cu totii de aceasta salata aperitiv. Este racoritoare, satioasa si atat de rapid de pregatit!

Ingrediente pentru 4 portii

Taie sfecla cubulete sau da-o pe razatoarea mare. Scoate carnea de curcan din conserva si taie-o cubulete, scurge porumbul de lichidul din conserva. Intr-un bol amesteca toate ingredientele si potriveste dupa gust de sare si piper. Nu uita sa adaugi si putin patrunjel proaspat taiat marunt!

 

MENIU 2 – GUSTOS IN 10 MINUTE

 

Idee de mic dejun – Oua umplute cu pate de porc

Toata lumea iubeste ouale umplute, nu-i asa? Va propunem o varianta mai lejera, fara sos de maioneza. Textura cremoasa o vom completa cu seminte de susan crocante si bobite de rodie dulci-acrisoare. Combinatia asta este minunata!

Ingrediente pentru 12 barcute

Taiem pe lung ouale si scoatem cu grija galbenusurile, pe care le punem intr-un castron incapator impreuna cu cele doua tipuri de pate. Cu blenderul vertical (sau chiar si in bol) pasam bine si adaugam smantana pana obtinem o crema fina, nu foarte densa, insa nici foarte lichida. Punem la inceput o lingura de smantana si o adaugam pe a doua doar daca vrem o consistenta mai moale. Potrivim la final de sare si piper.

Transferam pasta obtinuta intr-un pos si umplem barcutele de albusuri. Decoram cu verdeata si presaram semintele de susan si bobitele de rodie. Pofta buna!

 

Idee de pranz – Chiftele de porc in stil italian cu garnitura de fasole verde si rosii cherry

O idee minunata pentru un pranz rapid si super gustos. Chiftelele merg foarte bine alaturi de fasole verde, este o combinatie cu care nu dai gres niciodata.

Ingrediente

  • 380g chiftele de porc in sos Italian
  • 500g fasole verde pastai (congelata)
  • 100g rosii cherry
  • 2 catei de usturoi
  • Seminte de susan alb
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • Sare si piper

Punem pe foc o oala cu apa, iar cand aceasta fierbe scufundam pastaile de fasole 3 minute.

Intre timp, turnam uleiul de masline intr-o tigaie. Imediat ce e fierbinte adaugam rosiile taiate in doua si usturoiul pisat. Amestecam, sotam totul 1 minut si adaugam pastaile scurse de apa. Mai lasam 1 minut pe foc, apoi potrivim de sare si piper. Presaram semintele de susan.

Cat timp pregatim fasolea, incalzim chiftelele intr-o alta tigaie. Aranjam totul pe un platou si masa este gata. Sosul delicios al chiftelelor se potriveste de minune cu fasolea pregatita in acest mod.

 

Idee de cina – Mini frigarui cu rosii, masline si carne presata de pasare

Mini frigaruile sunt printe cele mai frumoase aperitive. Sunt colorate si se pot personaliza dupa gustul fiecaruia. Noi am ales sa combinam carnea presata de pasare cu masline aromate si rosii suculente. Au iesit minunate!

Ingrediente pentru 6 frigarui

Cat de simplu se pregateste totul? Foarte simplu!

Scoatem carnea din conserva; sistemul cu cheita ne este de foarte mare ajutor, carnea va iesi foarte usor afara pastrandu-si perfect forma. Vom taia carnea cubulete. Dimensiunea lor o stabiliti voi, jucati-va! Pe bestisorul de frigaruie alternati cubulete de carne, rosii si masline. Aranjati mini frigaruile pe un platou si bate-ti in clopotel, e timpul degustarii!

Dragii nostri, acestea au fost ideile noastre pentru cele doua meniuri festive din categoria Gustos in 10 minute.  Suntem convinsi ca am reusit sa va aducem putina inspiratie in a le pregati Sa va fie de cel mai bine!

2 Comments

  1. Mini rulouri cu mazare si ciolan presat – TOP , acest meniu imi place cel mai mult si frigaruile. Multumesc pentru retete!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.