Din lipsa de imaginatie dar si pe motiv de frigider gol, am gatit azi o reteta din strabuni
Avem nevoie de:
– un borcan de fasole verde (450 g)
– o ceapa alba mica
– 2 catei de usturoi
– doua linguri mari de faina
– putin ulei
– boia, sare, vegeta, busuioc, patrunjel verde
– bulion
– smantana (optional)
– carnaciori (eu am ales carnatii Trandafir)
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei (ulei cat sa acopere cratitza). Cand se sticleste ceapa, se adauga faina, se prajesc putin impreuna apoi se stinge cu bulion.
Se pune fasolea, o jumatate de pahar de apa si bulion cat sa acopere bine fasolea. Se condimenteaza, inclusiv cu ustoriul. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand scade putin apa si ramane un sos delicios.
Carnaciorii i-am fiert separat. Atat… Pofta mare!
istho reteta chiar am preparat-o dar am folosit carnati de casa … excelenta.. mai ales pt mancare gatita in camin 😀 …. nota 10
Cam galbena fasolea asta verde 😛 Oricum reteta e excelenta indiferent de culoarea pe care o are fasolea. Thanks! :*
e suuuper buna dar mie imi place cu muult marar…ii da un gust bun…felicitari pt blog!!de cand l-am descoperit intru tot timpul sa mai invat cate ceva:P
Am mai invat ceva nou :d . Reteta asta imi place mult. Multumim again and againnn…esti super !!
Pupici , Mihut
arata bine
voi incerca si eu
ffff buna mancarea excelenta
am facut reteta chiar azi acum am terminat vreau sa spun ca a iesit ff buna doar ca eu am adaugat carnaciorii inauntru taiati marunt cred ca e a 3 oara cand fac mancare in viata mea dar nu am mancat niciunde mai buna ca asa nu ca ma laud dar a iesit delicioasa.multumim pt reteta pofta buna!
buna Teo, urmaresc de ceva vreme blogul tau, si iti spun sincer ca am gatit numeroase retete ale tale, si au iesit delicioase. iti multumesc ca existi si ca ai ''infiintat'' acest blog…retetele tale sunt unice,gustoase su foarte foarte interesante…te poop dulce pe tine si baietelul tau…sanatate!
Deja am facut mancarea asta de 2 ori, cu mici modificari pe ici-colo, sa se potriveasca cu gusturile noastre. E extraordinar de buna, merge de minune cu un pahar de bere. 🙂
incerc reteta in seara asta:) iti spun maine daca mia iesit buna
merci pt reteta tocami ma pregatesc sa o incerc si am sa -ti spun mai tarziu te pup pa.
acum e prima data cand incerc sa fac reteta asta.Mai vb si va spun cum mi-a iesit.papapa
o mancare excelenta… multumim de reteta
foarte buna mancarea excelenta…
mersi Teo! we looove u! 🙂
:*
Delicioasa!