In plin sezon al dovleceilor, trebuie sa ne bucuram de savoarea lor! Dovlecei pane super simplu de facut cat ai spune “hai la masa”! Cum ii pregatesc eu si ce secret am pentru a iesi gustosi de fiecare data?
Pentru reteta VIDEO de DOVLECEI PANE, apasati PLAY in fereastra de mai jos! ♥
Nu uita sa te abonezi la canalul de YouTube Teo’s Kitchen(click AICI) ♥
Am pornit de la reteta mamei mele, mama Lucia, care m-a invatat doua lucruri esentiale: dovleceii trebuie lasati cu sare, intr-o sita, 15-20 de minute inainte de a-i praji. Astfel, se inmoaie si se gatesc mai repede. Al doilea truc? Pentru a obtine o crusta delicioasa, nu dam prin faina si ou, ci amestecam faina cu oul, intr-un aluat ca si cel pentru clatite. Pornind de la sfaturile ei, eu am adaugat si parmesan, care face crusta pentru Dovlecei pane si mai crocanta!
Pentru aceasta reteta poti folosi atat dovlecei clasici cat si zucchini. Iar pentru o varianta mai putin calorica, dovleceii pot fi copti in cuptor pe hatie de copt. Nu vor fi la fel de suculenti ca cei prajiti in baie de ulei, sa nu uitati.
Noua tare mult ne place, atat de mult ne place incat efectiv se topeste dIn farfurie de cum este gata. Totusi, de aceasta data m-am baricadat singura in casa si am pregatit reteta, astfel ca nimeni nu a atentat la micile rondele crocante. 😊
Dovlecei pane – Ingrediente pentru 4-6 portii
Toate ingredientele necesare prepararii retetei de Dovlecei pane va asteapta in MAGAZINELE LIDL ♥️
Taiem dovleceii in rondele de ½ cm grosime. Saram dovleceii si ii lasam intr-o sita aproximativ 15-20 de minute.
Intre timp, batem ouale intr-un bol incapator, cu putina sare si piper. Adaugam treptat faina si amestecam pana avem un aluat omogen, de consistenta aluatului pentru clatite. Intr-un alt vas amestecam pesmetul si parmesanul.
Tamponam cu un servetel de bucatarie rondelele de dovlecei. Le trecem prin amestecul de ou, apoi prin amestecul de pesmet si parmesan. Asezam feliile de dovlecel intr-o tava, pe hartie de copt si le lasam 10 minute sau pana se incinge uleiul. Astfel, crusta va fi si mai crocanta.
Prajim dovleceii in ulei incins, la foc mediu. Astfel se vor rumeni frumos pe ambele parti, dar se vor coace si la interior. Scoatem rondelele de Dovlecei pane pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Voi la ce mancaruri va ganditi cand spuneti „vara”? Sunt sigura ca reteta de Dovlecei pane se numara printre bunatatile care v-au venit in minte! Sa va fie de cel mai bine!
P.S. Incercati si reteta de BASTONASE DE VINETE PANE (click pentru a accesa reteta)