Azi pregatim impreuna reteta de Sirop de menta. Pentru ca imi aduce aminte de copilarie, pentru ca e racoros, perfect pentru vara si foarte simplu de preparat!
Toata copilaria mea e legata de bunicii materni – Buni Sia si Bubu Doru. Cei care ne-au crescut de mici si au avut grija sa nu ne lipseasca nimic, emotional sau…bun de papa! Bucataria lui Buni Sia a fost si este o zona miraculoasa, de unde ies cele mai bune mancaruri din lume. Iar camara ei? O sursa nesecata de zacusca, duleata, gem, compot si, desigur, muuuuulte sticle de sirop! Si reteta de Sirop de menta provine tot de la Buni, care spunea ca face sirop din “menta nebuna”, adica menta salbatica, crescuta natural, “de capul ei”, la noi la tara, la Aschileu.
Sirop de menta – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Este un sirop foarte usor de pregatit, foarte racoros, perfect pentru sezonul cald care urmeaza!
- La ce putem folosi siropul de menta? In primul rand il pregatim cu apa plata sau minerala pentru o bautura rapida, ultra-fresh si pe gustul celor mari si mici deopotriva.
- Este perfect pentru a fi adaugat in limonada, in prepararea diverselor cocktail-uri si in special Mojito.
- Noi il folosim si in ceai – cald in sezonul rece sau ice tea in sezonul primavara-vara.
- Pentru cele mai bine rezultate, este foarte important sa folositi o menta foarte proaspata, aromata, de buna calitate.
- Pentru un plus de aroma, adaugam si feliile de la o lamaie. Ati spune ca o lamaie nu e mare lucru la 1 litru de apa si 1 kg de zahar, dar va garantez: citricele adaugate in sirop ii dau note subtile dar foarte complexe si aromate.
- Cu cat siropul este lasat mai mult la infuzat, o data ce adaugam plantele, cu atat siropul este mai aromat. Pentru siropul de menta, perioada de macerare este de minim 24 ore. Daca doriti un sirop cu aroma foarte intensa, puteti sa il lasati la macerat si mai mult, pana la 48 ore.
- In reteta de Sirop de menta am folosit noul zahar pentru sirop de la Margaritar, un produs nou aparut in magazine si care face mult mai usoara viata Gospo-Divelor!
Sirop de menta – de ce am ales zaharul pentru sirop Margaritar
- Este un zahar special conceput pentru siropuri din plante si flori – sirop de muguri de pin, de soc, de menta, de busuioc, de lavanda etc.
- Ce continue? Zahar alb fin si acid citric. Acidul citric este o substanta naturala (zeama de lamaie) ajuta la gelifiere in general, atat pentru sirop cat si pentru dulceata/gem.
- Ce inseamna asta? Inseamna ca te bucuri de un sirop pregatit in casa, fara arome artificiale, fara coloranti sau aditivi chimici. Simplu, rapid si mega-aromat, indiferent de siropul pe care alegi s ail pregatesti.
- Pentru siropurile din plante, procedati ca in reteta de Sirop de menta, doar ca ajustati perioada de infuzare/macerare in functie de intenstitatea pe care o doriti si plantele pe care le folositi. Simplu si rapid!
Sirop de menta – Ingrediente pentru 1.5 litri sirop
- 1 litru apa plata
- 1 kg zahar Margaritar pentru sirop
- 100g menta proaspata
- o lamaie
Pentru modul de preparare al retetei de Sirop de menta, apasati cu incredere PLAY mai jos pentru reteta video ❤️
Super simplu arată!O sa il fac si eu !
Super, mult spor!