Quesadilla cu avocado

Daca am invatat ceva in cei 5 ani de cand pregatesc zi de zi pachetelul de scoala pentru Luca, este ca nimic nu ii provoaca o bucurie mai mare decat un “pachetel surpiza”. Adica altceva decat un simplu sandwich, ceva bun, ceva special, care sa il faca sa deschida cu bucurie caserola in fiecare pauza. Iar reteta noastra de azi – Quesadilla cu avocado – este una din retetele care fac pachetelul de la scoala cu adevarat deosebit!

quesadilla cu avocado

Quesadilla cu avocado – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Ce este QUESADILLA? Un preparat specific bucatariei mexicane si consta intr-o torilla (de grau sau de porumb), in care umplutura de baza este cascavalul si care se coace pe gratar sau in tigaie.
  • Alaturi de cascaval, umpluturile pentru quesadilla pot varia de la carnita de pui la legume, de la chorizo la fasole. Astfel, e foarte simplu sa gastiti combinatia preferata a familiei voastre, dar si sa variati umpluturile de la o quesadilla la alta, pentru ca pachetelul sa fie de fiecare data altfel.

quesadilla cu avocado

  • Quesadilla este delicioasa imediat ce este scoasa din tigaie, dar la fel de buna si rece! Asta o face perfecta pentru a fi impachetata la scoala, in excursii, la picnic.
  • Reteta de Quesadilla cu avocado este cu atat mai speciala cu cat ii imprieteneste pe cei mici cu avocado.
  • Puteti pregati amestecul de avocado pentru umplutura inca de seara, iar dimineata nu va ia mai mult de 5 minute sa aveti o quesadilla cu avocado pregatita pentru a pleca la scoala!

quesadilla cu avocado

Si, tot pe gustul celor mici, Figurinele Stikeez se intorc in magazinele Lidl! De data aceasta, cele 24 de figurine reprezinta alimente delicioase si prietenoase, care abia asteapta sa ii cunoasca pe cei mici.  Copiii le pot colectiona in albumul Stikeez, sub forma de super-frigider!

quesadilla cu avocado

In reteta de Quesadilla cu avocado ii avem alaturi de noi pe:

  • Aviavocado cel pofticios
  • Chester – branza trasnita si distractive.
  • Paul – ardeiul iute foc. Nu uita niciun pachetel pentru scoala sau excursii nu este complet fara Wally – apa sincera.

quesadilla cu avocado

Ingrediente pentru 3 bucati Quesadilla cu avocado:

  • 6 tortilla Snack Day
  • 200g branza razuita Milbona
  • 2 bucati avocado
  • 125g cubulete de bacon Dulano
  • ½ ardei gras rosu, taiat cubulete
  • sare si piper dupa gust
  • o lingura zeama de lamaie

quesadilla cu avocado

Avocado trebuie sa fie foarte bine copt. Recunoastem un avocado bine copt pentru ca este moale la atingere, ca o banana bine coapta. Taiam fiecare avocado in jumatate, indepartam samburele, apoi scoatem miezul cu ajutorul unei linguri. Pisam mizeul de la cele doua avocado cu furculita. Adaugam zeama de lamaie, care are scopul de a mentine  culoarea verde a miezului de avocado, fara a se oxida. Punem cubuletele de bacon si ardei, condimentam cu sare si piper dupa gust.

quesadilla cu avocado

Pe tortilla punem un strat generos de cascaval razuit, punem apoi 2-3 linguri din amestecul de avocado, intindem foarte bine cu spatula. Punem inca un strat de branza. Acoperim cu o a-2a tortilla, apasam bine. Coacem quesadilla in tigaia incinsa, la foc moderat, 3-4 minute pe fiecare parte.

quesadilla cu avocado

Taiem fiecare Quesadilla cu avocado in 8 felii, numai bune pentru pachetel! Sa va fie de cel mai bine! 

quesadilla cu avocado

4 Comments

  1. As putea manca 24/7 Quesadilla cu avocado!!
    E delicioasa!
    Mersi Teo pt reteta :*

  2. Am facut aseara aceasta reteta si este delicioasa.Simplu si usor de facut, noi am mancat la cina si e buna si la mic dejun.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.