Ne pregatim impreuna pentru masa de Paste cu reteta de azi – Pulpa de miel la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune💜
In familia mea, pregatirea mielului pentru Paste a fost mereu o adevarata traditie. In vinerea mare, chiar inainte de Paste, Buni se intorcea de la tara cu mielul, nu mai devreme si nu mai tarziu! Preparatele? Foarte bine alese si transmise din generatie in gneratie: ciorba de miel cu macris, drob, papricas (sau tocanita) si clasica pulpa de miel la cuptor, cu slaninuta, untura si vin.
Aceasta este reteta de la care am pornim in preparatul de azi, doar ca scurtam timpul de pregatire cu mai mult de jumatate! Rezultatul: o pulpa de miel delicioase, suculenta, plina de arome si cu o crusta rumena! In plus, avem si un sos de vin, usturoi si slanina, care completeaza foarte bine friptura noastra!
Pulpa de miel la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune– tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Putem folosi pulpa de miel anterioara sau posterioara, modul de preparare este acelasi. Daca nu va place carnea de miel, putet opta pentru carne de porc intr-o bucata (cotlet, ceafa) dar si piept de curcan sau pulpa de vita.
- Slaninuta de casa poate fi inlocuita cu bacon sau Kaiser iar untura cu unt. Dar, pentru o friptira de miel ca-n Ardeal, untura si slaninuta chiar sunt esentiale.
- Puteti folosi vin rosu, alb sau rose, in functie de ce aveti la indemana.
- La capitolul garnitura, puteti servi cartofi, orez, legume gratinate sau fierte la abur si, deisgur, garnitura preferata in familia mea alaturi de friptura de miel: piure de spanac! Gasiti reteta de Piure de spanac a la Buni Sia AICI.
- Mai intai pregatim carnea, pe care o impanam cu usturoi, slaninuta si cimbru. Putem folosi si crengute de rozmarin in loc de cimbru. Apoi o rumenim folosind functia Brow/Saute. In aceasta functie, Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune actioneaza exact ca o tigaie. Astfel, putem rumeni carnea, apoi face sosul si la final gati intreaga pulpa de miel intr-un singur vas!
- Gatim pulpa de miel sub presiune, aceasta fiind functia mea preferata! Mult mai sigur si mai rapid decat o oala sub presiune clasica, Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune ne scurteaza timpul de preparare al retetelor cu mai mult de 50%!
- Pentru ca pulpa de miel sa faca o crusta delicioasa, punem in oala gratarul special, care separa carnea de sos. Astfel, carnea se intrepatrunde cu aromele delicioase ale sosului, dar face o crusta uniforma, delicioasa! De aceea e important sa prajim mai intai carnea, abia apoi sa o gatim sub presiune.
Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune functioneaza ca o oala sub presiune, ca un slow cooker obisnuit, ca un aparat de gatit cu aburi, ca o oala/tigaie obisnuita, ca un aparat de fiert orez, ca o un aparat de facut iaurt! Da, este un aparat super-complex, care face o multime de preparate, intr-un timp scurt si cu efort minim.
Pentru a intelege mai bine toate functiile si modul de folosire, am facut un review complet al lui Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune cu gătire sub presiune. Il puteti urmari AICI (click pentru a accesa video)
Pulpa de miel la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune– Ingrediente pentru 4 portii:
- o pulpa posterioara de miel (cca 1 kg)
- 100g slanina afumata, taiata cubulete
- o capatana mare de usturoi (10-15 catei de usturoi)
- 3 linguri untura sau unt (la temperatura camerei)
- crengute de cimbru sau rozmarin
- 3 linguri mix de condimente pentru miel
- 3 foi dafin
- 200ml vin
Reteta de Pulpa de miel la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune cu gătire sub presiune va asteapta in VIDEO de mai jos! Apasati PLAY si hai sa ne pregatim pentru masa in familie de Paste 💜