Tarte rustice cu masline

Azi va propun o reteta care abia a supravietuit pentru a ajunge la sedinta foto – Tarte rustice cu masline! Am gustat una, ne-am indragostit…am gustat doua si…era sa nu mai avem ce posta!

tarte rustice cu masline

Tarte rustice cu masline – o reteta rapida, perfecta ca aperitiv sau gustare!

Tartele sunt delicioase, atat proaspat scoase din cuptor, cat si dupa ce s-au racit putin. Chiar daca par foarte crocante (si SUNT crocante) se topesc in gura si sunt un deliciul la fiecare imbucatura!

tarte rustice cu masline

Tarte rustice cu masline – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

    • chiar daca pregatim noi aluatul “from scratch”, este un aluat foarte usor de preparat, in doar cateva minute, cu ajutorul unui robot de bucatarie
    • dacă nu aveți un robot de bucatarie, puteti foarte simplu sa amestecati ingredientele cu o lingura de lemn si apoi sa framantati aluatul cu mana, pana e bine legat. Atentie insa, fiind un aluat pe baza de unt, trebuie lucrat foarte atent: cu cat untul se topeste mai mult de la caldura mainilor, aluatul va fi mai lipicios, va necesita mai multa faina pentru a se lega si nu va mai fi la fel de fraged.

tarte rustice cu masline

    • din acesta reteta puteti pregati si biscuiti spirala cu masline! Intindeti aluatul in foaie, ungeti uniform cu pasta de masline, rulati foarte strans. Taiati apoi rulada obtinuta in felii de 1/2 cm grosime. Ungeti biscuitii cu ou si ii coaceti in tava, pe hartie de copt, 15 minute la 180-200°C.
    • nu va plac maslinele? Puteti pregati o alta umplutura pentru tarte, folosind acelasi aluat. De exemplu, caliti o ceapa, usturoi, sunca taiata foartr marunt si cozi de ceapa verde. Sau un amestec de ton din conserva si boabe de porumb. Posibilitatile chiar sunt nenumarate, in functie de preferintele voastre si de ce aveti prin frigider si camara!

Tapenade sau pasta de masline este un aperitiv foarte popular in zona de sud a Frantei – Provence, de unde isi ia si numele, dar la fel de popular in intreg bazinul Marii Mediterane. Eu va arat AICI (click pentru a accesa reteta) varianta noastra preferata, intr-o combinatie de masline verzi si negre.

tarte rustice cu masline

Ingrediente pentru 20 buc Tarte rustice cu masline

      • 250g faina Castello
      • 200g Grana Padano Lovilio
      • 180g unt Lovilio
      • 1 ou
      • 1/2 lingurita sare Castello
      • 1/4 lingurita piper Kania
      • 1 pliculet praf de copt Belbake
      • 200g masline negre Baresa, fara samburi
      • 4 catei usturoi
      • 2 linguri patrunjel verde
      • un ou batut pentru uns

Toate ingredientele pentru reteta de Tarte rustice cu masline le gasiti in magazinele Lidl ♥

tarte rustice cu masline
Mai intai pregatim aluatul, folosind un robot de bucatarie. Punem toate ingredientele in blender si amestecam pana avem un aluat omogen. Chiar daca vi se pare putin uscat, daca ramane bine strans cand il strangeti intre degete, inseamna ca e ok. Daca este prea uscat si are consistenta nisipoasa, adaugati o lingura de apa rece si amestecati din nou. Formam o bila de aluat, o invelim in folie alimentara si o dam la rece minim 30 minute inainte de folosire.Intre timp pregatim umplutura: punem maslinele, usturoiul si patrunjelul in blender si amestecam pana totul e bine maruntit. Potrvim la gust de sare si piper.

tarte rustice cu masline

Incingem cuptorul la 200°C. Intindem aluatul intr-o foaie de 3mm grosime, pe masa pudrata cu faina. Decupam cu ajutorul unui pahar cercuri de aluat de 8-10cm diametru. Punem in fiecare o lingurita cu varf din amestecul de masline. Strangem cu grija marginile aluatului in jurul umpluturii. Piscam usor aluatul pentru a ne asigura ca tarta ramane inchisa. Asezam tartele in tava, pe hartie de copt. Ungem fiecare tarta cu ou batut, folosind o pensula de patiserie. Coacem tartele 15-20 min sau pana sunt bine rumenite si aluatul este copt.

tarte rustice cu masline

Tartele sunt delicioase, atat proaspat scoase din cuptor, cat si dupa ce s-au racit putin. Chiar daca par foarte crocante (si SUNT crocante) se topesc in gura si sunt un deliciul la fiecare imbucatura!

tarte rustice cu masline

 

2 Comments

  1. Buna Teo!
    Spune-mi te rog dacă parmezanul e obligatoriu, sau dacă il pot sări…
    Multumesc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.