Prajitura Bounty

Prajitura Bounty a fost un mare succes pe masa de Craciun! Se pregateste usor si, pentru iubitorii de nuca de cocos, este un deliciu! ♥

prajitura bounty

Prajitura Bounty – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Din cantitatile date iese o tava mareeee de prajitura, de 25×35 cm, deci minim 30 de portii.
  • Folositi un unt de calitate, de minim 82% grasime.
  • Lasati prajitura Bounty sa se aseze, tinand-o la rece timp de 2-3 ore inainte de feliere.
  • Pentru glazura, puteti folosi ciocolata neagra sau cu lapte, in functie de preferinte.

 prajitura bounty

Apasa PLAY in fereastra de mai jos pentru reteta de Prajitura Bounty in varianta VIDEO si mai jos gatesti si reteta scrisa ♥

Prajitura Bounty - Ingrediente blat:

  • 200g zahar tos Margaritar
  • 200g unt moale
  • 4 oua
  • lingura esenta de rom
  • 50ml lapte
  • 200g faina
  • 50g cacao
  • lingura praf de copt
  • un praf sare
  • un praf sare

Untul moale, la temperatura camerei, se bate spuma cu zaharul tos. Adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Adaugam romul si laptele, amestecam. Adaugam faina, cacaua, praful de copt, un praf sare. Omogenizam si turnam amestecul intr-o tava de 25x35cm. Coacem 30 minute la 180°C. Lasam sa se raceasca in tava pana ajunge la temperatura camerei.

Prajitura Bounty – Ingrediente crema:

  • 500ml lapte
  • 100g gris
  • lingura esenta de vanilie
  • 200g zahar pudra Margaritar
  • 200g unt moale
  • 200g fulgi nuca de cocos

Amstecam laptele, grisul, esenta de vanilie. Fierbem un gris moale, amestecand des pentru a nu face cocolase. Il lasam sa se raceasca complet.

Separat, batem spuma untul si zaharul pudra. Adaugam treptat grisul rece, amestecand dupa fiecare aditie. La final punem nuca de cocos si amestecam. Intindem crema peste blatul rece, nivelam cu spatula.

Prajitura Bounty – Ingrediente glazura:

  • 250g ciocolata neagra
  • 3 linguri ulei
  • o lingura miere

Le topim la baie de abur, la foc mic, amestecand des pana avem o glazura lucioasa. Turnam glazura peste crema, nivelam. Lasam prajitura la rece pana se intareste glazura, apoi putem felia si servi prajitura.

Prajitura Bounty – un deliciu pentru intreaga familie si perfecta ca “prajitura de duminica”! Sa va fie de cel mai bine!

prajitura bounty

 

26 Comments

  1. Aurelia

    Se poate pune deasupra ciocolata alba?

  2. Andreea

    Acum am facut-o astept sa se întărească ciocolata sa vedem ce a iesit.Sunt sigura ca e delicioasa.Multumesc pentru reteta

  3. Testată! Excelentă!!! Data viitoare voi căuta să injumătățesc cantitatea de unt din blat pentru diminuarea caloriilor…

  4. Mihaela

    deeeeeliciu, mie nu stiu de ce mi’a cerut blatul putin mai mult lapte(in sensul ca era prea tare compozitia ca sa o pot intinde in tava) si grisul la fel, da nu’i problema.Multumim de reteta Teo, ai scutit familia de clasicul tiramisu de duminica! pupici

    • Tot ce este posibil. Sa stii ca de multe ori sunt diferente chiar si intre fainuri, deci e posibil sa fi cerut mai mult lapte. Ma gandesc ca a fost totusi putin, nu?

  5. Valentina

    A iesit delicioasa! Singura problema este ca mi-a sabotat cura de slabire. E genul de prajitura care nu te lasa sa mananci doar o bucatica! Multumesc!

  6. irina

    Se poate folosi lapte ce cocos?

  7. Super prajitura, am facut-o si a iesit buna, buna. Eu am folosit si lapte de cocos, s-a accentuat gustul de cocos si cred ca a ajutat crema sa se intareasca mai mult. Cred ca mergea blatul insiropt….oare mai pot acum sa-l insiropez dupa ce am asamblat prajitura?????

  8. Buna as vrea sa stiu daca blatul merge si insiropat? Tin minte ça am facut o reteta la fel in care puteai sa il insiropezi cu lapte caramel . As putea face la fel si la blatul acesta?

  9. Buna Teo , te urmaresc cu drag de multi ani. Multumesc mult pentru toate retetele minunate. Sunt pe cale sa fac prăjitura azi. In lista cu ingrediente nu sunt menționate ouăle . M-am gândit ca poate nu ai observat. Multumesc încă o data pentru tot. O zi superba

    • Salutare. Sunt mentionate 4 oua.

      • Am făcut și eu prajitura, e delicioasa. Afecteaza cu ceva dacă reduc cantitatea de unt? Blatul mi s-a părut cam tare, oare sa pun mai putina faina ca sa nu iasă sfaramicios?Mi se pare ca se “dezlipeste”usor crema de blat atunci când tai felii, oare unde greșesc?

        • Salut, nu afecteaza daca reduci putin din unt, poti sa adaptezi reteta in functie de preferintele tale.

  10. Andreea

    Hei,
    Cu ce recomanzi înspiroparea acestei prăjituri?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.